De foto hiernaast werd op klaarlichte zondagmiddag in Utrecht genomen. De warme chocomel heeft afgedaan.
Marjan Ippel roept op tot het nadoen van Zuid-Europees kastanje-roosteren - je-weet-wel op zo'n houtvuurtje op wielen of met een thuis-gaatjespan - in de straten. Dat deden we het hier niet, maar nu schijnt het iets te betekenen. Wat?
Vraag daarom: wat zijn voor jou winterse eet- en drinktradities of juist nieuwe gewoontes waar je je thuis bij voelt? En waarom?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Zelfgebakken oliebollen, heerlijke en eerlijke snack. Ook op 3 januari.
ik hou ook van warme chocomel - maar dan met sojamelk of amandelmelk - omdat ik niet zo goed kan tegen lactose - met heerlijke warme kruiden zoals kaneel en kruidnagel. Ook zelfgemaakte gluehwijn met de winterse kruiden en ook "dikke" soep - om op te warmen.
Heerlijk een kop erwtensoep of een lekkere stampot in de winter. Wat betreft de dranken mag ik graag "warme" specerijen gebruiken zoals kaneel en piment. Heerlijk in de gluhwein of in de warme cider!
Veel Nederlandse tradities zijn afkomstig van andere culturen, hiermee is Nederland groot en rijk geworden. Hetzelfde zie je nu in de US en Canada, alleen maar tradities van buitenaf die aangepast worden en vooral leuk gevonden worden. Ik denk niet dat daar iets mis mee is, maak er je voordeel mee en heb plezier!
In Groningen is het eerder gebruikelijk om Beerenburg bij de snert te nuttigen
Deze drank is bij de zopie zaken inderdaad vergunningvrij, dus marge en flinke omzetten