Bulgaarse en Hongaarse foie gras-producenten varen wel bij de recessie. Zij produceren meer dan ooit, vanwege de lage lonen.Volgens de Britse krant The Independent lijdt de Franse foie gras-industrie, van oudsher de grootste producent van dit product, het meest onder de economische crisis. Goedkope landen als Bulgarije en Hongarije trekken hier profijt van. In Bulgarije, die zich specialiseert in eendenlever, wordt dit jaar zo’n 2.200 ton foie gras geproduceerd. Hongarije verwacht 1.800 ton ganzenlever em nog eens 800 ton eendenlever te produceren.
Goedkoper
Volgens een Belgische foie gras-producent die in Bulgarije produceert, is er een markt voor een goedkoper segment foie gras-producten. ‘Mensen zijn bereid iets op kwaliteit in te leveren als het product goedkoper is.’ De foie gras-productie in Bulgarije en Hongarije staat niet bepaald bekend als de meest diervriendelijke.
bron: meat&meal
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ulrik@
Zoals ik boven schreef en je misschien niet las:
"Lekker Wakker Dier verheft de foie tot strijd-icoon. Net zoals het kalfsvlees. Het zijn de nieuwe emblemata(*), die mensen moeten overtuigen. Die boodschap heeft echter een dubbele bodem. Het gaat natuurlijk helemaal niet om foie, maar het gaat erom een degout te forceren tegen het kweken van dieren voor consumptie"
Colruyt vanmorgen: 230 gram foie de canard aan een mooi stuk 5,49€
Ik ga er een amuse van maken met zelfgemaakte, stevige in kleine vierkantjes gesneden rose kweeperengelei en een lekkere (sauternes) uiencompote van 'zjeewse juun'.
(*) Symbolische en moralistische prentjes (de gavage met het arme dier..) voor de dommen, die de tekst niet kunnen lezen, maar aan wie de boodschap moet worden overgebracht. 15-16e eeuw. Dikwijl ook toegepast bij gedichten, waar mogelijk de metafoor niet duidelijk was, maar het prentje alles verbeelde....
Begrijp eerlijk gezegd het thema niet. HOE kan je in Nederland in hemelsnaam aan ganzenlever komen? Ja sterrenrestaurants, maar voor de rest? Geen supermarkt of winkel die het verkoopt. Waar maakt Wakker Dier zich druk om.
Tijdig? Ik begrijp niet wat je bedoelt, maar ik wil wel eens weten wanneer het seizoen voor kalfslever is. Ja dus.
Ulrik, en wat heb ik daaraan als in een voor goedkope foie gras gegaveerde eend of gans ben? Anders gezegd: dat zijn twee totaal verschillende onderwerpen. Afwegen hoeft bovendien niet, want beide typen probleem hebben hun eigen aandachtvragers. En ze beiden al even ongenuanceerd. Maar laten we het daar nu niet weer over gaan hebben.
Dick, het was slechts ter illustratie, er is hoop, de korstste dag is al weer achter de rug. De propagandistische methoden van WD zijn per definitie verwerpelijk. Massahysterie opwekken, haatzaaien, was dat niet strafbaar?
Wil je echt een lijstje van wanneer kalfsvlees TYDIG is? ;-).