imageRegie: Michael Hofmann
Spelers: Josef Ostendorf
Charlotte Roche
Devid Streisow

Eden is de moeder van een 5-jarige dochter Leonie.
Door toeval komt ze in aanraking met de meesterkok Gregor die zijn hele leven al met eten aan de gang is en een klein restaurant met 3 tafels exploiteert.

Gregor observeert graag mensen, in het plaatselijke park waar Eden als kelnerin een baantje heeft op een terras. Ze valt als een blok voor deze ietwat stille en stevige kok. Ze ontmoeten elkaar wekelijks. Hij laat haar nieuwe gerechten en creaties proeven. Hierdoor krijgt ze weer zin in het leven en bloeit haar relatie weer op. Tot het moment waarop ze weer zwanger wordt. In haar dorp zijn geheimen net zo waardevol als de nieuwsgierigheid van de anderen. De jaloezie speelt op en wordt het allemaal wat minder kabbelend. De echtgenoot zorgt dat hij als gast bij Gregor in het restaurant terecht komt, waar werkelijk schitterende beelden van alleenmaar tevreden etende en blije gasten neergezet worden. Hij realiseert zich dat hij wat moet doen om zijn vrouw niet te verliezen aan deze meesterkok.

Poezie, liefde, genegenheid, passie, lust, jaloezie, geweld en de sleur van het leven zin de ingredienten van de deze film. Het boeiendst is dat er niet te veel gesproken wordt. De beelden spreken voor zich. De kijker heeft alle ruimte.
Ik heb genoten van het mooie filmwerk en het goede spel. Zoals Lucette al zei na de film, het was net een toneelstuk.
Dit artikel afdrukken