Al jaren strijden gezondheidswetenschappers tegen de schadelijke effecten van teveel suiker. In verschillende landen is ook al een suikertaks ingevoerd en zelfs de WHO adviseert invoering hiervan om obesitas, diabetes en tandbederf tegen te gaan.

Mensen realiseren zich niet dat een glas rode wijn dikker maakt dan een donut
onwetendheid
Volgens the Guardian zijn veel mensen zich niet bewust dat ook alcohol kan zorgen voor gewichtstoename. Dit zou komen doordat er, in tegenstelling tot bij voedsel en andere drankjes, niet altijd calorieën op alcoholische dranken staan vermeld. Mensen realiseren zich daardoor niet altijd dat een glas rode wijn bijvoorbeeld dikker maakt dan een donut.

resultaten
Euromonitor deed onderzoek naar de calorieën die dagelijks uit alcohol en frisdrank komen in 24 landen. Taiwan was het enige land waar de calorie-inname van frisdrank die van alcohol versloeg. Zuid-Korea is de andere uitschieter: dagelijks komen er gemiddeld 168 calorieën uit alcohol en maar 44 uit frisdrank. Andere landen waar het verschil juist groot is in het ‘voordeel’ van alcohol, zijn Rusland, Bulgarije, en Japan.

Euromonitor’s gezondheidsanalist Sara Petersson laat weten dat dit niks af doet aan het feit dat we suikerinname moeten beperken, maar dat het aanpakken van alcoholconsumptie minstens zo belangrijk is bij de bestrijding van obesitas.
Dit artikel afdrukken