Hans van Wolde staat nog veertig procent van zijn tijd in de keuken, maar het geheim van die grote mannen is volgens de Britse krant de Telegraph om veel te
De krant deed een onderzoekje om te kijken waar je in het VK nog enige kans hebt iets te eten waar de beroemdheidschef zich daadwerkelijk mee heeft bemoeid: "Celebrity chefs seem to be everywhere but in their kitchens." De krant vindt dat fopperij.
Een paar citaten:
Over Rick Stein in zijn Seafood Restaurant:
'"He doesn't cook here, he is not allowed," says the reservation manager. Er, sorry? "Oh, he just creates too much havoc."'
Over Gary Rhodes in het Cumberland Hotel:
"He was here at lunchtime, but now he isn't. We never know when he'll be here in advance."
Over Raymond Blanc in Le Manoir Aux Quat'Saisons:
"He is here today and might pop in to say 'hello' to guests, but I'm afraid we don't know in advance."
Over Heston Blumenthal van de Fat Duck:
"We do know the innovative chef is busy: he has just written a book and is reportedly advising Walker's Crisps on a "healthy eating range""
Over Jamie Oliver:
"Then came Jamie Oliver, who once appeared from the kitchen for an interview in chef's whites announcing he had been "prepping" - except the interviewer had just observed him pulling up on his scooter."
Over Jean Christophe Novelli:
"He probably only visits once a month, and then only because there's a mirror in there."
Marco Pierre White:
"I could have charged high prices, put my name above the door and pretended I was cooking," he said. "But I could not live that lie."
Lees het artikel in de Telegraph.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ik ontmoette laatst zomaar een van de hierboven genoemde vedettes. Ik vond het al zo raar om zo'n dure auto zomaar op het platteland aan te treffen. De eigenaar doet aan promotie van betere producten ook al kookt hij eigenlijk niet meer. Is het daarom een nitwit? Misschien is hij wel nuttiger dan toen hij nog zelf achter de kachel stond.
@Ailko, dus de chef legt tussendoor een keutje aan de overkant en wordt toch betaald? Vreemd vak.
on-topic: Dit is de oudste truc in het boek. In mijn tijd ging de eigenaar nadat de gasten binnen waren en de gasten hem gezien hadden bij binnenkomst, naar afspraken toe die hij had. Om 22.00 uur kwam hij dan weer terug deed zijn kokspak aan en stond weer klaar om de mensen een handje te schudden als ze weg gingen. (nadat hij even op de bestellingen had gekeken) dan was het altijd: "bedankt Chef, u heeft weer voortreffelijk gekookt vanavond." De sous-chef die die avond werkelijk gekookt had zag je dan, vooral bij de onervaren sous, zich opwinden.
off-topic: Brand heeft een paar van die spotjes gemaakt, met als gevolg dat grolsch naar jonnie Boer is gestapt met de bijbehorende spot. Bier is culinair verantwoord en heeft kwaliteit.
Wij van de redactie weten in ieder geval van niks. Brand heeft dus geluk.