In The Wonkblog ging auteur Christopher Ingraham op zoek naar de relatie tussen alcohol en calorieën. Want we zeggen wel van bier wordt je dik, maar is dat ook zo? The Wonkblog zet verschillende soorten bier, wijn, sterke drank, maar ook melk, appelsap en coca-cola op een rijtje (klik het bronartikel open voor de staatjes).

Om een lang verhaal kort te maken: sterke drank is het meest calorierijk per volumemaat - The Wonkblog gebruikt de ounce (oz), zo'n 0,3 dl. In een oz gedestilleerd zitten 80 calorieën. Dat is 2 keer zoveel als versterkte wijnen (port) en 3 keer zoveel als gewone wijn, en maar liefst 8 keer zoveel als bier. Bier bevat per oz zelfs minder calorieën dan melk of appelsap.

Maar je drinkt natuurlijk meer dan een ounce per keer, daarom maakt The Wonkblog ook inzichtelijk hoeveel calorieën je binnenkrijgt als je een avondje gaat stappen en wel drie drankjes achteroverslaat (dan blijken de bieren inderdaad bovenaan te staan). De toegift: welke drank levert je de meeste alcohol voor de minste calorieën? Dat levert een duidelijke winnaar op: bubbels! Glaasje champagne, anyone?
Dit artikel afdrukken