Hier staan berichten van 18 maart, in omgekeerd chronologische volgorde.
Ga meteen door naar de meest recente liveblog en de reacties op de totale serie.


Woensdag 18 maart

 • Het debat in de Tweede Kamer over de kabinetsplannen om het coronavirus te bestrijden is afgelopen. De meeste partijen vinden het verstandig dat Nederland niet helemaal op slot gaat. Alleen oppositiepartijen PVV en Forum voor Democratie pleiten voor een totale lockdown, dat wil zeggen dat burgers zo veel mogelijk binnen blijven

 • De Franse politie heeft vandaag meer dan 4.000 boetes opgelegd aan mensen voor het overtreden van een bevel om thuis te blijven. Het was de eerste volledige dag van een lockdown om de verspreiding van het coronavirus in het land te vertragen.

 • De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) roept de veesector opgeroepen om per direct geen veetransporten meer naar of via Polen uit te voeren. De NVWA geeft dit advies na een bericht van de hoogste veterinaire officier (CVO) in Polen. Kroatië sloot vandaag de grenzen voor buitenlands vervoer, inclusief vervoer van vee en grondstoffen voor de veevoederindustrie.

 • De Amerikaanse S&P 500 sloot 5% lager; de olieprijzen daalden vandaag 24%.

 • Jérôme Salomon, de hoogste Franse gezondheidsfunctionaris die het gevecht tegen Covid-19 leidt, informeert zojuist het Franse volk: 50% van de intensive care gevallen zijn jonger dan 60.

 • WE, Zara, C&A, Nespresso, maar ook GameMania, Footlocker en Lego: het is een flinke greep uit de winkels die morgen niet opengaan. Het sluiten van de deuren gebeurt vrijwillig, want in tegenstelling tot landen als België en Frankrijk mogen winkels hier nog gewoon open zijn. Waarom dan sluiting? Brancheorganisatie INretail: "Er wordt gewoon te weinig gekocht."

 • De coronacrisis heeft mogelijk ook gevolgen voor de beeldkwaliteit van streamingplatforms als Netflix. Een lagere kwaliteit moet overbelasting van het internet voorkomen.
  Het is een van de voorstellen die de Europese Commissie in Brussel met Netflix heeft besproken. De commissie roept de streamingplatforms op met internetaanbieders samen te werken en hun doorvoer van data aan te passen.

 • Tijdens het Kamerdebat over de coronacrisis is minister Bruins voor Medische Zorg onwel geworden. Hij werd kritisch ondervraagd door de oppositie, die vond dat hij te weinig deed om voor beschermingsmiddelen zoals mondkapjes te zorgen (zie ook 19.16 uur).
  Bruins wankelt een beetje en zakt door zijn knieën, waarna minister Koolmees hem opvangt. Bruins staat snel weer op en neemt een slok water. Kamervoorzitter Arib schorst de vergadering tot 20.15 uur, waarna Bruins en zijn collega's de plenaire zaal verlaten. Dat meldt de NOS.


 • In een toespraak die vanavond werd uitgezonden op de Duitse TV noemde de Duitse Bondskanselier Merkel de bestrijding van het coronavirus is een "historische taak" waarbij solidariteit en discipline van de bevolking nodig is. "Sinds de Duitse hereniging, nee, sinds de Tweede Wereldoorlog is er voor ons land geen uitdaging geweest die zo erg afhangt van onze gemeenschappelijke solidariteit."
 • "

 • De Amerikaanse beurzen duiken vandaag weer diep in het rood; De Dow Jones, Nasdaq en S&P 500 staan op dit moment (19:11 uur) tussen de 8 en 10% in de min, zo laat het staatje op bijvoorbeeld the New York Times zien.

 • De Amsterdamse beurs is woensdag opnieuw fors lager gesloten, nadat de angst voor een nieuwe wereld met het coronavirus de markt in zijn greep hield. De AEX-index daalde met 4,75 procent tot 404,10 punten. Eerder op de dag werd een dieptepunt op 398,04 punten aangetikt. De Midkap- en kleinere fondsen verloren gemiddeld zelfs bijna 6 procent. "Het is duidelijk een angstmarkt", zei vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld Asset Management. "Mensen moeten wennen aan een nieuw leven, dat ze niet kennen. Je voelt de angst op straat en ook op de beurs. Mensen verkopen aandelen zonder te kijken naar de ratio's." Dat schrijft Beleggen.nl.

 • De coronacrisis heeft ook zijn weerslag op de huizenmarkt. De afgelopen 2 weken is het aanbod met een kwart gedaald, schrijft het Financieele Dagblad. Kopers en verkopers bellen belangenvereniging Eigen Huis plat met vragen of het afsluiten van een hypotheek nog wel mogelijk is (antwoord: ja) en of een aankoop geannuleerd kan worden door een beroep te doen op corona (antwoord: nee). Notariskantoren zijn gewoon geopend, al tekenen "de meeste mensen digitaal".

 • De Tweede Kamer is al sinds 13:00 uur in debat over de aanpak van de Covid-19 aanpak van het kabinet. In de plenaire zaal van Tweede Kamer zit een beperkt aantal Kamerleden, op afstand van elkaar. Ook de vijf ministers zitten verspreid. Dat is uit voorzorg om eventuele verspreiding van het virus te voorkomen. "Deze situatie hebben we nog niet eerder meegemaakt. Alle ogen zijn op Den Haag gericht", zei Kamervoorzitter Arib aan het begin.
  PVV-leider Wilders herhaalde zijn kritiek op het kabinetsbeleid. "Het is een levensgevaarlijk voorstel om groepsimmuniteit te willen opbouwen. Het is nog niet bekend of er immuniteit kan ontstaan. Het is een experiment met mensenlevens!"
  In de briefing aan de Tweede Kamer vanochtend zei Jaap van Dissel van het RIVM dat er te veel betekenis wordt gehangen aan het woord groepsimmuniteit. Groepsimmuniteit is niet per se een doel van de huidige maatregelen, maar kan daar een gevolg van zijn. Het doel is het beschermen van kwetsbare groepen en het voorkomen van overbelasting van de zorg, legde hij uit.De bekendste viroloog van België, Marc van Ranst, is buitengewoon kritisch over het coronabeleid van Nederland. Op de Vlaamse Radio 1 zei hij dat Nederland ervan terug gaat komen.
  "Zij hebben nu nog altijd onder de 50 doden, maar ze komen daar wel al dichtbij. 100 doden en heel dit beleid verandert. En op dat moment gaat het te laat zijn, of heel laat zijn, om dezelfde maatregelen te nemen als België nu neemt. Zeker wanneer er beelden komen van de gezondheidszorg die het niet aankan, mensen die op de gang moeten liggen, enorm veel mensen aan de beademing, dan gaat de roep om die maatregelen heel groot worden." Dat schrijft de NOS. Italië betreurt vandaag 475 nieuwe doden binnen één etmaal.


 • Een Deense supermarkt heeft een even simpele als doeltreffende maatregel doorgevoerd tegen hamsteren. Eén flesje desinfecterende handgel kost €5,50. Wil je er twee, dan kost dat tweede flesje €134,50, schrijft Metro.

 • In België hebben al 400.000 mensen tijdelijke werkloosheid aangevraagd. Om de koopkracht op peil te houden, zal minister van Werk Nathalie Muylle voor iedereen die dat betreft meteen een startsom van €1.450 uitbetalen. Met ingang van 12.00 uur vanmiddag voerde de federale overheid strenge maatregelen door voor Belgische burgers én bedrijven. "We mogen door de recente maatregelen nog een immense stijging van het aantal aanvragen verwachten’, aldus Muylle in De Standaard.

 • Evenals in Amerika, lopen de Russische autoriteiten achter de feiten aan, schrijft Derk Sauer in een column in Het Parool. In heel Rusland zijn er slechts 114 positieve testen geregistreerd uit de 116.000 tests die zijn uitgevoerd. Vladimir Putin spreekt geruststellende woorden: “De autoriteiten hebben alles onder controle. Het virus is beheersbaar.”

 • Supermarktbrancheorganisatie CBL heeft vandaag een brandbrief gestuurd naar minister-president Mark Rutte. In die brief pleit de koepel onder meer voor tijdelijke opheffing van wettelijke restricties, aldus Distrifood. "De ongeveer vijftig distributiecentra van supermarkten draaien momenteel op maximale capaciteit om de schappen te vullen. Supermarkten zijn op zoek naar manieren om snel op te kunnen schalen. Hef de restricties op omtrent rij-, winkel- en venstertijden. Sta nachtlevering toe. Geef ontheffing van lokale voertuigrestricties. Organiseer een flexibele inzet van extra personeel door tijdelijk de WAB-regeling uit te zonderen voor de levensmiddelendistributie. Deze bijzondere tijd vraagt om tijdelijke maatwerkoplossingen die ervoor zorgen dat de distributie beter kan inspringen op het huidige koopgedrag van Nederland", schrijft CBL-voorzitter Bert Roetert.
  Ondertussen worden in de winkels gepaste maatregelen genomen om medewerkers te beschermen tegen het coronavirus. In alle 950 Albert Heijn-filialen, 670 Jumbo-filialen en alle filialen van Etos worden de kassa's en servicebalies afgeschermd met plexiglas. Een Foodlog-verslaggever meldde dat bij Albert Heijn ook geen zegeltjes meer worden uitgegeven, om handcontact te minimaliseren.


 • Zojuist is bekendgemaakt dat het Eurovisie Songfestival in Rotterdam - dat in mei zou plaatsvinden - wordt afgelast. Dat besloot EBU, de organisatie van Europese publieke omroepen. "Dit besluit was onvermijdelijk", zegt voorzitter Shula Rijxman van de NPO tegen NOS. "Gezien de omstandigheden die heel Europa als gevolg van het coronavirus momenteel treffen en alle maatregelen die overheden nu moeten nemen." De gemeente Rotterdam heeft aangegeven bereid te zijn om het Songfestival in 2021 te organiseren.

 • De voorspellingen zien er slecht uit voor de Amerikaanse president Trump en zijn kansen om herkozen te worden, zo schrijft Bloomberg naar aanleiding van een publicatie van een professor in de politicologie. De kracht en de omvang van de crisis, verergerd door de aanvankelijke ontkenning van de president en de trage federale reactie, schetsen een lelijk beeld van de economische gevolgen die zich binnenkort zullen voordoen.

  Door de dreiging van het virus te bagatelliseren heeft het virus zich ongeremd kunnen verspreiden binnen Amerika. Mede hierdoor heeft de Amerikaanse economie een dreun gekregen. Op 12 februari bereikte de S&P 500 een recordhoogte; 30 dagen later was de index bijna 30 procent gedaald. Het aantal besmettingen in Amerika is in slechts 2 weken gestegen van ongeveer 100 tot ruim 6.000 gevallen.

  amerika corona 17 maartBron: Worldometers.info

 • Het RIVM publiceerde zojuist zijn jongste cijfers omtrent het coronavirus. Sinds gisteren zijn 346 mensen positief getest, waardoor het totaal aantal positief geteste mensen op 2051 komt. Bijna 500 van deze mensen is werkzaam in de zorg; zij worden vaker getest dan andere groepen. Sinds gisteren zijn 15 patiënten overleden, wat het totaal aantal overledenen aan het coronavirus op 58 brengt.

  De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord-Brabant, namelijk 759 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Limburg (265) en Zuid Holland (241).

 • Kun je nog wel je kinderen buiten laten spelen in tijden van corona? Viroloog Bert Niesters van het UMCG vindt van niet: "Als je kinderen niet naar school laat gaan en kindercontacten wilt uitdunnen, dan vind ik het niet logisch dat je zegt: ga maar met elkaar buitenspelen. Dat is de consequentie van het beleid. Als kinderen twee meter afstand van elkaar zouden houden is het een ander verhaal, maar zo spelen ze doorgaans alleen met pingpong." Hij gaat hiermee in tegen de opinie van zijn collega's, zo schrijft het Dagblad van het Noorden.

 • In een videoconferentie met mede-leiders van de Europese Unie dinsdag, pleitte de Italiaanse premier Giuseppe Conte voor een gezamenlijke EU-schulduitgifte om het effect van het virus te helpen compenseren, een voorstel dat de financiën van de EU zou kunnen veranderen. Conte herhaalde dat de EU-regeringen "alles moeten doen wat nodig is" om de crisis aan te pakken, en voegde eraan toe dat geen enkel land kan hopen zich te beschermen tegen de gevolgen ervan. Het uitstellen van een gezamenlijke reactie zou dodelijk en onverantwoordelijk zijn, voegde hij eraan toe.

 • Basisschoolleerlingen in groep 8 hoeven dit jaar geen centrale eindtoets te doen, zo besloot minister Slob van Onderwijs. Deze beslising moet de werkdruk op leraren verminderen, zodat zij zich kunnen focussen op het organiseren en geven van thuisonderwijs. Slob: "We vragen op dit moment heel veel van het onderwijspersoneel. Ik heb erg veel bewondering voor al die leraren en schoolleiders die zich met al hun creativiteit inzetten voor onderwijs aan kinderen die thuis zitten. Dat heeft nu prioriteit voor scholen." Met behulp van het schooladvies wordt gekeken welke middelbare schoolopleiding het best bij de leerlingen past.

  Gisteren werd al bekend dat de middelbare scholen weer open gingen voor eindexamenleerlingen. Zij moeten wel hun school- en praktijkexamens maken. Het is nog onzeker of hun centrale eindexamens zullen doorgaan, deze zouden op 7 mei beginnen.

 • Belgische krant De Standaard zet vandaag een aantal belangrijke vragen onder elkaar. Alle overheden treffen maatregelen, maar hoeveel is genoeg en hoelang moeten we dat volhouden? Zij geven in hun artikel ook antwoord op de vraag over de besmettelijkheid van het virus en hoe snel het zich daardoor verspreidt. Op dit moment is het basaal reproductiegetal - het aantal mensen dat elk besmet persoon infecteert - gemiddeld 2,5. Slechts wanneer dit getal kleiner wordt dan 1 zal de epidemie afzwakken. Het is balanceren met maatregelen welke er voor zorgen dat mensen elkaar minder besmetten. Als dit getal oploopt, moeten de maatregelen worden aangescherpt, terwijl ze ook kunnen worden afgezwakt als de virusuitbraak onder controle is.

 • In Italië worden 10.000 geneeskundestudenten versneld in dienst genomen, zo meldt Reuters. De eindexamens van studenten die in hun laatste jaar zitten worden geschrapt in een poging om de capaciteit in de gezondheidszorg te versterken. De 'afgestudeerden' worden naar huisartsenpraktijken en bejaardentehuizen gestuurd om meer ervaren collega's te vervangen die naar de snelvullende ziekenhuizen worden gestuurd.

  In Italië zijn inmiddels meer dan 2.500 mensen overleden en zijn er 31.500 vastgestelde coronabesmettingen. In drie weken tijd hebben 1.135 mensen intensieve zorg nodig gehad in Lombardije, de regio in het noorden van Italië die het zwaarst getroffen is. De regio heeft slechts 800 bedden op de intensive care, volgens Giacomo Grasselli, hoofd van de intensive care-afdeling van het Milanese ziekenhuis Policlinico.

 • Truckersrestaurant In de Klaver in Niebert (Groningen) laat zijn chauffeurs niet in de steek. Eigenaar Martin van der Velde bedacht een creatieve oplossing voor het sluiten van de horecagelegenheden. Bezorgen mag nog wel, dus levert hij maaltijden aan chauffeurs die hun vrachtwagen op het parkeerterrein naast zijn restaurant stallen. De maaltijd wordt op het opstapje van de cabine achtergelaten om fysiek contact te vermijden. Van der Velde tegen Dagblad van het Noorden: "Onze chauffeurs, die laten we hier nooit in de steek, wat er ook gebeurt."

 • Tijdens de technisch briefing voorafgaand aan het Kamerdebat over de aanpak van de Coronacrisi door het kabinet gaven Jaap van Dissel van het RIVM en Diederik Gommers van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care antwoord aan Kamerleden. De heren legden de politici duidelijk uit dat we nog te weinig weten om duidelijk te kunnen zijn over de beheersbaarheid van Covid-19, de toereikendheid van de zorg of de mortaliteit.


 • Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zet een extra directeur-generaal in in verband met de coronacrisis. Inge Vossenaar gaat zich, naast Angelique Berg, per direct inzetten op het coronadossier.

 • De Telegraaf en het Amsterdam UMC werken samen aan een bewustwordingscampagne over kennis van Covid-19. Met de uitslagen van de vragenlijst gaat een team van wetenschappers supersnel kijken waar het nog aan schort aan kennis over Covid-19. Op basis van de ingevulde vragen wordt binnen enkele dagen een campagne gestart om Nederland te helpen de verspreiding van het virus in te dammen. De bedoeling is om met de uitkomst van het onderzoek in kaart te brengen waar het kennisvacuüm zit én hoe we dit kunnen repareren. . Hier kun je de vragenlijst vinden.

 • Maatregelen in China omtrent het coronavirus leidden er toe dat mensen meer binnen bleven. Bovendien lag de economie nagenoeg stil. Als gevolg daalde de CO2-emissie en kreeg China schonere lucht.

  De verbeterde luchtkwaliteit zou tussen de 50.000 en 75.000 mensen van een vroegtijdige dood hebben gered, schrijft CNN. "De vermindering van de luchtvervuiling in China, veroorzaakt door deze economische ontwrichting, heeft waarschijnlijk twintig keer meer levens gered in China dan er momenteel verloren zijn gegaan door besmetting met het virus in dat land", aldus Marshall Burke, assistent-professor bij de universiteit van Stanford.

  "Betekent dit dat pandemieën goed zijn voor de gezondheid? Nee", zei hij. "In plaats daarvan betekent het dat de manier waarop onze economieën werken zonder pandemieën enorme verborgen gezondheidskosten heeft, en er is een pandemie nodig om dat te helpen zien."

 • In een filmpje op Twitter geeft Albert Heijn een inkijkje in zijn strategie tijdens de periode van hamsteren. De supermarktketen vult producten aan waar de meeste vraag naar is.

 • De aandelenhandel in Amsterdam is negatief van start gegaan. Na ongeveer tien minuten handelen staat de AEX ruim 3,5% in de min. De Midkap en AScX-smallcapindex laten minnen van 2,5% en 2,1% zien.
  De daling op de effectenbeurs als gevolg van het coronavirus heeft de beurswaarde van de AEX-index sinds 12 februari met €281 mrd doen afnemen. De Amsterdamse hoofdindex is in die periode gedaald met 32,5%. Dat schrijft het Financieele Dagblad.

 • Verhalen over het leven met Covid-19 komen los. Begraven kan niet meer zoals de overledene zich had voorgesteld. De NRC brengt een pijnlijk verhaal: Na haar dood kwam het besef dat haar laatste wens niet vervuld kan worden. Sinds dinsdag mogen uitvaarten door maximaal dertig mensen worden bijgewoond. "Normaal kruip je naar elkaar toe.” Dat laatste kan nu niet, maar wanneer weer wel? Langzaam gaat duidelijk worden dat het openbare leven zoals we dat kenden, langer ontwricht gaat blijven dan we ons nu voor kunnen stellen. De eerst discussies die loskomen over de herd immunity aanpak beginnen daarop te wijzen: wie na 6 april het openbare leven weer vrijgeeft loopt het risico alsnog een dodelijke en medisch niet te behandelen besmettingsgolf over de EU af te roepen.

 • Vorige week zei minister Bruins dat de regering Nederlanders dagelijks wilde informeren met een corona-journaal. Een 'talking head' zou d e laatste stand van zaken 'kort, bondig en begrijpelijk' presenteren. Kijkers moesten per tefeloon vragen kunnen stellen. Maar volgens de minister wildende televisiezenders niet meewerken, omdat ze niet als spreekbuis van de overheid gezien willen worden. Bovendien vinden ze dat ze die taak allang hebben en vervullen.

 • Er heerst verbazing over de openstelling van tabakszaken en vape-shops tijdens de winkelsluitingen. Waarom behoren ze tot de essentiële levensvoorwaarden, terwijl rokers nota bene een hogere Covid-19 besmettingsrisico hebben? RetailDetail schrijft: "In Italië, Frankrijk, Spanje en Zwitserland mogen tabakwinkels en vapeshops ook tijdens de lockdown openblijven, net zoals voedingswinkels, apotheken en een beperkt aantal andere handelszaken die als essentieel worden bestempeld."

 • Via Global Meat News laat de Nederlandse vleesindustrie zijn klanten in de hele wereld weten dat ze geen zorgen hoeven te hebben over de kwaliteit vanuit Nederland verhandeld vlees. It's business as usual, klinkt het. Het Centraal Overleg Vlees (COV) laat weten dat zijn leden altijd al volgens de hoogste hygiëne standaards werken en nu strict letten op instructies van het RIVM.

 • In België wilde de regering niet zeggen dat het in lockdown is gegaan, terwijl het er toch veel van weg heeft. In Frankrijk bekritiseren rivaliserende politici de toespraak van president Macron die het woord 'opsluiting' (confinement) niet had durven gebruiken voor de sociale beperkingen - de facto een totale lockdown, compleet met boetes voor wie zonder reden de deur uitgaat - die hij zijn landgenoten oplegde, terwijl hij wel de woorden 'we zijn in oorlog' verschillende keren gebruikte. Niettemin behoren de Franse maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19 - volgens de regering in Parijs - tot de strengste van heel Europa. Zelfs in tijden van crisis blijft Frankrijk politiek konkelen. De kritieken zijn te lezen op FranceInfo.

 • De VS passeerden gisteren de grens van 100 Covid-19 doden. Italië kreeg er 345 bij; Nederland 19.


 • bron: Worldometers.info/coronavirus

 • In tijden van corona bewijzen VS dat ze niet zijn wat ze denken: uitzonderlijk. Amerikanen mochten het land in zonder dat iemand ze controleerde. Maatregelen bleven uit. De president wees naar de gouverneurs en die wezen terug. De Verenigde Staten zijn allesbehalve great, als het gaat om de aanpak van een pandemie. Dat schrijft Michael Persson in de Volkskrant.

 • Vrachtwagenchauffeurs kunnen door de coronamaatregelen niet meer in wegrestaurants en cafés terecht omdat die hun deuren hebben moeten sluiten in de strijd tegen Covid-19. Maar de nodige vrachtwagenchauffeurs moeten op de weg blijven. Door Covid-19 werken ze juist overuren om bijvoorbeeld supermarkten te bevoorraden. Brancheorganisatie BOVAG roept tankstations op om die chauffeurs te helpen met sanitair en iets te eten en drinken. Omdat er ook weinig personenauto's op de weg zijn is dat een uitdaging: de tankstations zijn open zonder omzet.

 • Ben je ouder van jonge kinderen en vraag je af of ze nou wel of niet met elkaar mogen spelen of alleen als ze flink afstand houden? En hoe laat je die kinderen omgaan met ouderen? in de Volkskrant geeft viroloog Marion Koopmans (Erasmus) antwoord: Dus wat is het nu? Het punt is, zegt hoogleraar virologie Marion Koopmans, dat je het antwoord op deze vraag niet kunt dichttimmeren. ‘Mensen moeten zelf nadenken. Als je buiten voetbalt zonder dat je met mekaar op een kluitje gaat staan, denk ik dat dat prima kan. Maar als je als ouder meent dat dat niet haalbaar is omdat kleine kinderen toch wel aan elkaar zitten, lijkt het me verstandiger weg te blijven uit de speeltuin. Je kunt daar als overheid geen algemeen geldende regels over uitvaardigen.’


 • Dit liveblog houden we al sinds 24 februari voor je bij. We pogen met dit liveblog koel de historie te verslaan van iets dat enerzijds getypeerd zou kunnen worden als een psychose en anderzijds van de maatregelen die een nieuwe virale infectie vereist. Dat doen we in omgekeerd chronologische volgorde.

  Wil je lezen wat er in de afgelopen periode gebeurde? Klik dan op de eerdere afleveringen die je hieronder vindt. De serie leest inmiddels als een spannend boek, waarvan de ontknoping ons nog lang in spanning zal houden. Lees het rustig achterwaarts en zie hoe onbezorgd het leven enkele weken geleden nog was. Hoe het zich zal ontwikkelen, gaat de toekomst leren. Blijf het volgen.

  - 17 maart: klik hier
  - 16 maart: klik hier
  - 15 maart: klik hier
  - 14 maart: klik hier
  - 13 maart: klik hier
  - 12 maart: klik hier
  - 10 maart tot en met 11 maart: klik hier
  - 7 maart tot en met 9 maart: klik hier
  - 2 maart tot en met 6 maart: klik hier
  - 24 februari tot en met 1 maart: klik hier

  Ook van 27 januari tot en met 5 februari hield Foodlog een liveblog bij over de stand van zaken rondom het coronavirus toen het zich manifesteerde in China en begon te verspreiden; ook toen met dagelijkse updates.
  Dit artikel afdrukken