Onderzoekers van de Cornell University ontdekten dat consumenten meer willen betalen voor een product als er op het etiket staat dat het 'zonder' iets was, maar alleen als de verpakking 'negatieve' informatie toonde over de stof waar het product dus vrij van was.
AFN schrijft: "Als er bijvoorbeeld op een product staat dat het 'zonder' voedingskleurstoffen is, zullen sommige consumenten dit product kopen. Maar nog veel meer mensen zullen het kopen als er op het etiket ook informatie staat over de risico's die met het binnenkrijgen van dit soort kleurstoffen gepaard gaan." De onderzoekers zijn vooral verrast door het grote effect van die aanvullende informatie. Ze vermoeden dat consumenten zich door de extra informatie gesterkt voelen bij hun keuze en meer waarde toekennen aan het product.
Dit artikel afdrukken
AFN schrijft: "Als er bijvoorbeeld op een product staat dat het 'zonder' voedingskleurstoffen is, zullen sommige consumenten dit product kopen. Maar nog veel meer mensen zullen het kopen als er op het etiket ook informatie staat over de risico's die met het binnenkrijgen van dit soort kleurstoffen gepaard gaan." De onderzoekers zijn vooral verrast door het grote effect van die aanvullende informatie. Ze vermoeden dat consumenten zich door de extra informatie gesterkt voelen bij hun keuze en meer waarde toekennen aan het product.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook