Het hoogseizoen voor mandarijnen valt rond de Kerst. Ook andere citrusvruchten doen het goed, met name de lime. Maar na de Kerst dreigt er snel een eind te komen aan de makkelijk uit hun velletje vallende vruchten, ze worden schaars en duur.
De mandarijnen die wij in Nederland eten komen met name uit Marokko en Spanje. Als consument sta je er meestal niet zo bij stil, maar tijdens het mandarijnenseizoen, van oktober tot februari, eten we diverse soorten mandarijnen. Wat we wel merken, is dat je soms heel gemakkelijk uit hun jas te helpen mandarijntjes te pakken hebt, en dat je soms eindeloos zit te pielen met een schil die wel onlosmakelijk met de vrucht verbonden lijkt.
Op de groenten- en fruitsite AGF zegt Willem Koole van handelsbedrijf Frukar dat het seizoen van de 'easy peelers', de echte clementines, bijna afgelopen is. Ook de Marokkaanse mandarijnen lopen op hun einde. Er komen nog wel een aantal late variëteiten en hybriden beschikbaar (voor de kenners: Nour, Villa, Clemen Late), maar in mindere hoeveelheden. Dat zullen we waarschijnlijk niet kunnen proeven, maar wel merken aan de prijs en het (on)gemak waarmee ze te pellen zijn.
Fotocredits: mooste
Dit artikel afdrukken
Op de groenten- en fruitsite AGF zegt Willem Koole van handelsbedrijf Frukar dat het seizoen van de 'easy peelers', de echte clementines, bijna afgelopen is. Ook de Marokkaanse mandarijnen lopen op hun einde. Er komen nog wel een aantal late variëteiten en hybriden beschikbaar (voor de kenners: Nour, Villa, Clemen Late), maar in mindere hoeveelheden. Dat zullen we waarschijnlijk niet kunnen proeven, maar wel merken aan de prijs en het (on)gemak waarmee ze te pellen zijn.
Fotocredits: mooste
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Beste redactie, nou en?
Wouter, denk jij dat consumenten weten waarom hun mandarijnen soms wel en soms niet lekker pellen?
De meesten onder ons weten met moeite hoeveel varianten van citrusvruchten er bestaan. Meer dan van appels en peren. Wie keuze wil, moet leren. En die 'lime' heet in het Nederlands toch limoen? Of is dat nog iets anders? Daarvan zijn er al -tig variëteiten en hybriden. Bij ons vinden we enkel die types die in voldoende hoeveelheid leverbaar zijn en betrouwbaar in aanvoer en bewaarbaarheid.
Wat kan mij het nou schelen of ze makkelijk of moeilijk uit hun schil gaan, als ze maar zuur zijn, anders lust ik geen mandarijnen.
Gezien bij AH: PERSmandarijnen! Moeten dus niet te pellen zijn. Volgens het etiket: Clemenvilla's.