Vanwege de ijzerdiscussie van vorige week dacht ik EN NOU GA IK BLOEDWORST MAKEN! Ik had een zalige dag. Niets erin als ui, reuzel, bloed, eau-de-vie, crème fraîche, eieren, zeezout, knoflook, specerijen (net als 1ste pagina van Zola, De buik van Parijs...). Dus zonder bindmiddelen/zetmeel! Is VURRUKKELUK geworden, precies het eten (met wat gesmoorde appel en gepofte aardappel) wat ik wil eten - maar in Amsterdam onvindbaar is. Slager Frans Louman in de Jordaan heeft een uitstekende Belgische, maar gebonden dus de mijne - onze, ik maak hem samen met 'mijn' Floris- is onctueuzer. Er zit een Franse slager op de Albert Cuyp, met zelfgemaakte. Daar moet ik nog bij langs. De berichten zijn dat die te flauw van smaak zou zijn. Spaans, veels te peperig naar de onze. Nu nog klandizie voor de onze vinden, we hadden zaterdag de deur uitnodigend open, nog zonder resultaat... en ik moet nog aan zo'n rekje zien te komen, waarop je hem (het is een slang) drapeert. Het is een lekker dun puur worstje, dat zich houdt aan wat Ko Sliggers al schreef in Sus Domesticus: 'De Nederlandse bloedworst is vrij
Ik zag die van Diny. Het is zo'n mooie dunne, met de dikte van een braadworstje maar dan per strekkende meter.
Wie wil proeven? Omdat het te gek is om al dat bloed en kostbare, voor mensen goed opneembare ijzer zomaar ongebruikt te laten, organiseert foodlog.nl graag een bloedworst-proeverijtje.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Waarom je geen gebruik van zwoerd zou maken maar wel van eieren en room is me een raadsel. Beetje zwoerd geeft net wat binding, het moet geen beton worden.
De echte boudin bevat alleen delen van het varken en smaakmakers zoals uien en eventueel calvados. Milt en vooral longen zorgen voor een mooie structuur.
Lees hier hoe wij een puristische superbloedworst maakten.
Ik doe overigens graag mee aan een bloedworstproeverij.
Ik doe ook graag mee.
Ik zou graag meedoen, maar ik vrees dat de lokatie weer niet uitkomt...
Ik mag graag bloedworst eten. Stukje brood erbij, eventueel een spiegelei ("eenn broodje cholesterol" zeg maar...) of een gebakken appelschijf, en zelfs gewone appelmoes erbij is al lekekr.
Met of zonder kruidnagel, maar wel niet helemaal drooggebakken. Een beetje rosé zeg maar...
Straks toch nog even langs de slager...
Ik doe ook graag mee, voorbehoudende tijd en plaats.
Doe graag mee, mits zonder zuivel en bindmiddelen bereid.