Macaroni en chili con carne zijn typisch Hollandse gerechten. Dat dénkt althans één op de tien Nederlanders.Consumenten weten niet meer wat de herkomst is van bepaalde gerechten. Dit komt volgens fabrikant Knorr - die onderzoek heeft laten uitvoeren naar internationale gerechten - , omdat ‘wereldgerechten’ helemaal zijn ingeburgerd.
Zo denken veel Nederlanders dat beef teriyaki Grieks is (moet zijn: Japans) en risotto Aziatisch (moet zijn: Italiaans).
Bijna tachtig procent van de Nederlanders eet tegenwoordig vaker internationaal dan vroeger als kind. Zestigplussers zijn meestal nog gehecht aan de vertrouwde maaltijd met aardappels, vlees en groenten.Jongeren onder de 30 verkiezen steeds vaker een buitenlands gerecht boven de Hollandse maaltijd. Ruim de helft van de Nederlanders (56%) onder de 50 jaar beschouwt pasta- en rijstmaaltijden als dagelijkse kost.
bron: EVMI
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ik meen, ergens heel vaag, te weten dat macaroni inderdaad hollands is. Of beter gezegd een hollandse uitvinding. Ik meen ook te weten dat in het beoogde land van herkomst geen macaroni wordt gegeten(wel gemaakt voor export). Wie kan deze bewering bevestigen danwel actualiseren...?
Flipse. Daar kom ik later op terug, nu even geen tijd
De elleboogjes die in Nederland 'macaroni' worden genoemd, bestaan in Italië niet. Daar betekent macaroni (maccheroni) een korte pastasoort, die hoofdzakelijk in salades wordt verwerkt.
Er is ook een pasta te koop in Italiaanse winkels die maccheroni alla chitarra heet. Je zou toch zweren, Hollander op vakantie, dat het spaghetti is. Het is pasta als de snaren van een gitaar.
We brachten voor ons tv-programma ellebogen van Honig naar Italie en lieten ze testen door specialisten van De Cecco. Men kende het model niet, zo op het eerste gezicht, tot een van de mensen zich herinnerde dat dit vormpje speciaal werd gemaakt voor de Verenigde Staten.
Elk jaar verzinnen pastafabrikanten in Italie een nieuw vormpje, De Cecco heeft er meer dan honderd.
Alle vormpjes komen van hetzelfde deeg. Het belangrijkste verschil is deeg met eieren en deeg zonder eieren.
Waarom doen jullie dat, telkens een ander vormpje?, vroegen we. Omdat we gek zijn, was het antwoord. Nader verklaard: Italianen vinden het leuk, steeds iets nieuws.
Het is al minder vaag nu, want ik denk dat ik het inderdaad heb gehoord/gezien in de aflevering waar je het over hebt, Wouter. Je vergat er nog bij te zegen wat de Italianen vonden van de Honig macaroni..... Dat vond ik namenlijk het meest interessante in die uitzending....