Medewerkers van de restauratieve voorzieningen in zorgondernemingen scoren qua klantgerichtheid een ruime voldoende. Dat staat in schril contrast met de waardering van de maaltijden. De komende tijd moet de verbeterslag worden voortgezet, zodat er verbetering optreedt in de kwaliteit, keuze, presentatie en smaak van de maaltijden.
Bron: Misset Catering met dank aanmkbnet
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
@Rene, waarom biologisch? Bij Marqt hebben ze ook al gevonden dat ze liever biologische aardbeitjes hebben dan lekkere aardbeien. Al weken lang word ik bestookt met mailtjes van Amsterdammers, die vragen waar de lekkere aardbeien blijven.
Citaat van een Amsterdammer, tevens culinair journalist: "Ik ben net naar Marqt geweest (filiaal Overtoom) om aan de groenteboer te vragen waar je aardbeien toch blijven. Hij wil wel, maar hij mag niet van hogerhand. Men wil kennelijk het liefst helemaal overstappen op alleen nog maar biologisch, vandaar dat ze nu alleen miezerige bakjes met treurige bio-aardbeitjes hebben. Hij vertelde me dat hij zelf graag weer jouw aardbeien zou willen hebben, en dat er al meerdere klanten naar gevraagd hebben. Maar ja, hij mag niet van z'n baas."
De gemiddelde maaltijdprijs in zorginstellingen is zo´n 3 euro. Dat blijkjt uit gegevens van de VGKE, een vereniging van zorginstellingen rondom Eindhoven. Zij hebben het initiatief genomen om de kwaliteit van de voeding bij instellingen structureel te verbeteren en daarbij ook zoveel mogelijk producten met een verhaal te gebruiken, uit de streek en als het kan biologisch. Of dat gaat lukken voor die prijs, dat zal een boel creativiteit vergen. En prioriteiten stellen. In september wordt een symposium georganiseerd als aftrap van een meerjarig project. Zie: http://www.vkge.nl/userfiles/persbericht.pdf
Van hoe weinig moet een zorgpatient eten?
Natuurlijk kan lekker koken in de zorg. Dat is ook niet de discussie. Het gaat erom of de afdeling voeding ook financieel de ruimte krijgt om te produceren. Juist in de zorgtehuizen speelt budget een grote rol.
Goed koken in de verzorging kan. Lees over Pascal Jalhay