Uit het onderzoek bleek dat bijna 90% van de ondervraagde kinderen gezonde voeding in verband brachten met groenten en fruit, gevolgd door salades (78%), gestoomde groenten (76%) en eieren (72%). Ten minste de helft maakte bij gezonde voeding gewag van vis, kaas, kip en plantaardige boter. De onderzoekers voegen er aan toe dat kinderen ook in werkelijkheid kiezen voor gezondere voeding. Uit een analyse van de kindermenu`s bij Amerikaanse restaurantketens blijkt dat het aandeel van gezonde voeding groter is geworden. Salades vormen één van de belangrijkste voorgerechten van deze kindermenu`s, samen met een grotere keuze aan gezondere bijschotels en dranken. Bovendien bieden restaurantketens op hun kindermenu`s meer producten aan die als organisch of natuurlijk worden aanbevolen.
Bron: Express.be / MD Info met dank aanmkb.net
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook