Toekomstvisies van jonge agrariërs die studeren aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Sluit aan, praat mee!
Meer geld verdienen en het bedrijf toekomstbestendig maken. Welke mogelijkheden heeft een melkveehouder daarvoor nog meer als je schaalvergroting even buiten beschouwing laat?
Studenten Dier- en Veehouderij van Hogeschool van Hall Larenstein probeerden die vraag te beantwoorden. Het leverde tal van verrassende ideeën op voor innovatieve inkomstenbronnen in het ‘bedrijf van de toekomst’. Op 28 januari van 19:30 - 21:30 presenteren en bespreken ze hun ideeën in een online talkshow.
Wie op een melkveebedrijf op zoek gaat naar onbenutte mogelijkheden om extra waarde en verdiencapaciteit te maken, komt tot verrassende oplossingen: vissen in een waterplas die toch al achter de boerderij ligt, de verkoop van exclusief kalfsvlees speciaal voor de kerst, of het aanbieden van kookworkshops op unieke locaties.
Studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein organiseren een Webinar in talkshowvorm waarin u meer komt te weten over de ideeën en de kansen ervan. Naast de presentaties van originele ideeën zullen er ook interessante sprekers aanwezig zijn onder wie Jan Jellema; een pionierende boer die waarde weet te creëren door het net even anders te doen. Als tafelgast zal een specialist aanschuiven van Alfa Accountants, die onder begeleiding van een presentator met een selectie studenten in gesprek gaat. Ook u kunt deelnemen aan het gesprek door tijdens de talkshow uw vragen in te dienen via de live-chat op YouTube.
Door de verschillende invalshoeken vanuit studie en praktijk zal dit Webinar leiden tot leuke en interessante discussies!
Ga naar het event op Facebook en blijf op de hoogte. Of ga naar YouTube en zet uw herinnering aan.
Dit artikel afdrukken
Studenten Dier- en Veehouderij van Hogeschool van Hall Larenstein probeerden die vraag te beantwoorden. Het leverde tal van verrassende ideeën op voor innovatieve inkomstenbronnen in het ‘bedrijf van de toekomst’. Op 28 januari van 19:30 - 21:30 presenteren en bespreken ze hun ideeën in een online talkshow.
Wie op een melkveebedrijf op zoek gaat naar onbenutte mogelijkheden om extra waarde en verdiencapaciteit te maken, komt tot verrassende oplossingen: vissen in een waterplas die toch al achter de boerderij ligt, de verkoop van exclusief kalfsvlees speciaal voor de kerst, of het aanbieden van kookworkshops op unieke locaties.
Studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein organiseren een Webinar in talkshowvorm waarin u meer komt te weten over de ideeën en de kansen ervan. Naast de presentaties van originele ideeën zullen er ook interessante sprekers aanwezig zijn onder wie Jan Jellema; een pionierende boer die waarde weet te creëren door het net even anders te doen. Als tafelgast zal een specialist aanschuiven van Alfa Accountants, die onder begeleiding van een presentator met een selectie studenten in gesprek gaat. Ook u kunt deelnemen aan het gesprek door tijdens de talkshow uw vragen in te dienen via de live-chat op YouTube.
Door de verschillende invalshoeken vanuit studie en praktijk zal dit Webinar leiden tot leuke en interessante discussies!
Ga naar het event op Facebook en blijf op de hoogte. Of ga naar YouTube en zet uw herinnering aan.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
#ElkeMelk
Zeker, en Rouveen met antibioticavrije exportkaas die wij hier te lande beschouwen als geitenwollensokkenspul, maar het geweldig doet in de VS.
en wat logisch lijkt maar heel moeilijk is in de praktijk (want zwaar competitief):
- kleinschalig kaas.
- kleinschalig yoghurt.
Waar vrijwel altijd de uitdaging ligt:
- de CAPEX (die kan 200-1500k zijn zonder probleem).
- kennis mbt opzet van 'productie' en vaak ook kennis mbt verkoop/marketing'.
- de klant (lokaal wegzetten kan bijna niet, je hebt een een paar honderd winkels nodig).
Gewoon productie 'uitbesteden' levert ook zelden een 'extra inkomen op'.
Even ter aanvulling op #2: Ook in de NL gangbare veehouderij mag de melk van een met antibiotica behandelde koe niet in de tank, er is namelijk een wachttijd verplicht (geldt ook voor slachtdieren). Er komt dus geen melk of vlees met antibiotica in de voedselketen terecht.
In de VS zijn diverse 'no antibiotics ever' concepten (met name pluimveevlees) populair. Als een dier of een koppel toch antibiotica nodig heeft (zieke dieren moeten natuurlijk wel behandeld worden), dan komt dat dier of dat koppel in een ander afzetkanaal terecht (zonder het label NAE).
Leuk initiatief van die VHL-studenten trouwens!