'Je beleeft dan gegarandeerd een nieuwe smaaksensatie omdat je plotseling grapefruittonen waarneemt', aldus Fenny van Wees op de site Trendslator.
Die sensatie zet zich voort als je daarna een hap rijst neemt. Hetzelfde gaat op voor vlees-, vis- en groentegerechten die je van een andere of intensere smaak kunt voorzien met de mini-verstuivers, beschikbaar in zestig geurvarianten.
bron: EVMI
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
dit soort trends bevestigen bij mij alleen maar, dat de traditonele keuken nog altijd het eerlijkst is.
als verdediging zal wel aangevoerd worden door de leverancier: "als ge tijdens het eten aan een Bandol ruikt, beinvloedt ge toch ook uw smaak ?"
Curnonsky zei het al:
"La cuisine c'est quand les choses
Ont le gout de ce qu'elle sont.."
dat is dus achterhaald; ge neemt een steak en spray't er gewoon wat knoflookparfum en een vleugje cognacparfum op
als ik er een krijg, zet ik hem in de wc.., daar is hij misschien practisch.
Leuk idee, mits de geuren niet chemisch zijn.
Een groot deel van de smaak ontstaat immers in de neus. De geur van een product bepaalt de smaak.
Heel vroeger, toen Mark nog een klein menneke was, moest ik elke dag een hap levertraan o.i.d. eten. Was goed voor me. Maar smerig dat dat spul was! "Knijp je neus dicht en neem dan een hap!" was het advies van mijn moeder. En warempel, je proefde nauwelijks nog iets. Geur = smaak.
Ik zie hier mooie mogelijkheden:
- een visschotel met een spray havenlucht (alsof de vis nét gevangen is!)
- een portie bitterballen met bruincafé lucht (alsof je in de kroeg zit!)
Maar serieus: leuke gimmick, en zal best aardige resultaten opleveren, maar ik vrees dat dit niet echt gemeengoed zal worden...
Je kunt er natuurlijk ook dingen mee pimpen. Je neemt een aardappel en spuit daar een wolkje truffelgeur over. Of je neemt een stukje witvis en spuit daar een wolkje biefstuk over. Of.... het lijkt me enig voor kinderpartijtjes: raad eens wat je eet met een blinddoek voor.
op de site staat zeer weinig over de grondstoffen. wel 60 verschillen essences..
en alles 'natuurlijk'... ik moet het nog zien. nederland heeft op dit gebied 'top' bedrijven die aan de levensmiddelenindustrie artificial & pseudo-natural flavors leveren.
het gevaar ? mensen herkennen de artificiele geuren als origineler, dan de echte. een bizarre vorm van armoede....
leuke info vindt ge hier
"De totale omzet van de geur- en smaakstoffenindustrie in Nederland bedraagt zo'n 560 miljoen euro per jaar – ruim 5% van de totale wereldomzet. Niet slecht voor een land dat slechts 0,25% van de wereldbevolking herbergt. Dat betekent overigens niet dat Nederlanders zich overmatig parfumeren en zich te buiten gaan aan consumeren. Ongeveer 85% van onze productie wordt geëxporteerd, naar alle uithoeken van de wereld