Natuurlijk met door een handje technologie toegevoegde extra voedingsstoffen? Haha ;-)
En de prebiotica raken vast in de mode omdat de probiotica voor doden hebben gezorgd.
Wie heeft nog meer van dit soort voorspellingen?
Natuurlijke voedingstoffen en prebiotica zijn de kernwoorden voor 2008. Dat stelt Anneke Ammerlaan in De Pers. De trendwatcher noemt als voorbeeld tomaten met extra lycopeen. Van het antioxidant wordt verondersteld dat het een gezonde werking heeft voor de huid en de risico's voor kanker en diabetes verkleint.
Ammerlaan stelt vast dat consumenten zich wat lijken af te keren van functional foods, waarbij de producenten gezonde stoffen aan voedsel toevoegen. Prebiotica worden vooral aangetroffen in fruit, groenten en graanproducten. Veel chronische aandoeningen en ook kanker en diabetes zouden sterk gerelateerd zijn aan een verminderde inname van voedingsvezels.
bron: EVMI
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Wonderlijk dat je op grond van een enkel bioactief microvoedingstofje ineens supergezond, supermooi en superblij door het leven zou gaan, verschoond van nare ziektes en andere ellende. Voor zover ik weet zitten er in tomaten, vergeleken met andere groenten, helemaal niet zoveel voedingstoffen.
Ammerlaan wil niks, maar watcht. Het gaat hier om soorten groenten en vruchten die van nature, al dan niet door veredeling, een hoog gehalte aan gezond geachte stofjes bevatten of juist een laag gehalte aan stoffen die je met mate moet nuttigen. Het superfoods-idee dus. Met andere woorden: AH start binnenkort een superfoodscampagne, zoals eerder Tesco daar al vele profijt bij had.
De meer-lycopeentomaten liggen overigens o.a. bij de Plus. Het staat er in zulke kleine lettertjes op, dat het duidelijk is dat daar geen Ammerlaan werkt, maar een soort anti-Ammerlaan.