... kun je nu vragen aan Foodlog.Tussen Kerst en Oud & Nieuw. Wij spelen je vraag door aan mensen die er echt verstand van hebben, zodat je antwoorden krijgt van mensen die echte keien zijn op het gebied van jouw vraag. Grijp je kans en stel die vraag waarop je dacht nooit antwoord te zullen krijgen.
Foodlog heeft in zijn tienjarig bestaan een gevarieerde lezerskring opgebouwd. Van mensen die gepokt en gemazeld zijn in wat er echt gebeurt in voedsel- en veevoerfabrieken, op supermarktschappen, in ambachtelijke en industriële slagerijen, bij groentensnijders, in stallen, op akkers en in kassen tot hooggeleerden en geleerden via frisse studenten en leken met een buitengewoon geïnformeerde kennis.
Foodlog lees je omdat je wilt weten hoe het zit en hoe mensen denken over de feiten. We halen de journalistieke ruis en het gegis er zoveel mogelijk tussenuit.
Vragen
Vanaf dit weekend ligt de bal bij jullie. Welke vraag of vragen hield je maar voor omdat je dacht dat mensen die weten hoe het zit liever hun mond houden?
De week tussen Kerst en de jaarwisseling zetten we iedere dag een of een aantal vragen open die je hier deze week kunt stellen. We zoeken contact met de mensen die het best in staat zijn daar een feitelijk antwoord op te geven en vragen je te antwoorden.
Stel die vraag die je altijd al had willen stellen of waar je, ondanks Foodlog, nog steeds geen antwoord op hebt. Doe dat hieronder of - als je geen account hebt of onzeker bent over je vraag - per mail aan redactie@foodlog.nl.
Update 1 januari 2016: Uit de vele reacties en vragen blijkt dat we in een behoefte voorzien. We zetten daarom de categorie 'Lezersvraag' voort in het nieuwe jaar. Blijf je vragen dus gerust stellen!
Fotocredits: 'Self portrait', dr_tr
Dit artikel afdrukken
Foodlog lees je omdat je wilt weten hoe het zit en hoe mensen denken over de feiten. We halen de journalistieke ruis en het gegis er zoveel mogelijk tussenuit.
Vragen
Vanaf dit weekend ligt de bal bij jullie. Welke vraag of vragen hield je maar voor omdat je dacht dat mensen die weten hoe het zit liever hun mond houden?
De week tussen Kerst en de jaarwisseling zetten we iedere dag een of een aantal vragen open die je hier deze week kunt stellen. We zoeken contact met de mensen die het best in staat zijn daar een feitelijk antwoord op te geven en vragen je te antwoorden.
Stel die vraag die je altijd al had willen stellen of waar je, ondanks Foodlog, nog steeds geen antwoord op hebt. Doe dat hieronder of - als je geen account hebt of onzeker bent over je vraag - per mail aan redactie@foodlog.nl.
Update 1 januari 2016: Uit de vele reacties en vragen blijkt dat we in een behoefte voorzien. We zetten daarom de categorie 'Lezersvraag' voort in het nieuwe jaar. Blijf je vragen dus gerust stellen!
Fotocredits: 'Self portrait', dr_tr
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Vraag 1:
Iets wat al heel lang bij mij op de plank ligt en vooralsnog onbeantwoord is gebleven, is de vraag waartoe amandelen van natura suikers bevatten. Op zich makkelijk te zeggen, omdat het zo is.
Maar het vreemde hieraan is dat amandelen de pit van een steenvrucht is. Zoals kersen en perziken dat ook zijn, alleen van de laatstgenoemde zijn de pitten niet eetbaar.
Wat ik probeer te achterhalen is wat voor steenvrucht de amandelpitten draagt, want vooralsnog kan ik alleen maar vinden dat het een vrucht is die bitter van smaak is, wat dan vreemd is, want dan krijgt de pit zijn suikers niet van de vrucht terwijl dat wel te verwachten is.
Even terug naar de kersen, stel dat kersenpitten eetbaar zijn, dan is het begrijpelijk dat de pit van natura suiker bevat, omdat de vrucht dat ook heeft. Een begrijpelijk verband.
Maar dat verband zie ik niet bij de amandel. Dus zodoende mijn zoektocht.
Vraag 2:
Sinds ik het boek van Joanna Blythman "Slik je dat" heb gelezen, heb ik besloten om te stoppen met het eten van de yoghurt Grieks Natuur van Katharos.
Voor de yoghurt zal ik 2 PDF links toevoegen, maar kort samengevat, authentiek krijg je 40kg yoghurt uit 100 liter melk, maar door toevoeging van een poeder Nutrilac, samengesteld uit melkeiwitten en (Genetisch Manipuleerde) GM zetmelen, krijg je 100kg yoghurt uit 100 liter melk, oftewel Griekse yoghurt bestaat voor 60% uit zetmeelpap met toevoegingen die je een beleving geven dat je authentieke Griekse yoghurt aan het eten bent.
Nu begrijp ik dat Nutrilac een hulpstof is die conform EU richtlijnen niet vermeld hoeft te worden op het etiket. Maar daardoor eet dus ik geen enkele Griekse yoghurt meer, omdat het na mijn idee niet meer vertrouwen is wie of welk merk die stof gebruikt voor de productie vergroting van de yoghurt? Ik twijfel er aan of dat geheel terecht is? En mocht het eventueel onterecht zijn, waar aan kan ik dat zien of weten?
PDF 1
PDF 2
Hoelang blijft ZOUT in iemands lichaam ? Of is dit per persoon verschillend ?
Cholesterol heeft een functie; ons lichaam maakt dat zelf aan. Wat is de specifieke functie van cholesterol?
Klopt de bewering dat juist hoog cholesterol ouderen voor ziekten als kanker beschermt (bewering van o.a. David M. Diamond)?
Waarom ligt de kostprijs van varkensvlees lager in Duitsland vergeleken met Nederland?