Van de bloeiende en toch eetbare laurier naar...
Dit keer weer een uiterst pril plantje.
Wat zien we hier, en waaraan zie je dat?
Fotocredits: Egbert Jonkheer
Dit artikel afdrukken
Wat zien we hier, en waaraan zie je dat?
Fotocredits: Egbert Jonkheer
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
#15
Kijk Egbert, die kale plekken (die ik toedichtte aan slordig zaaien of natuurlijke verspreiding van het zaad) heb jij dus gecreërd... Of begrijp ik je verkeerd.
Overigens kan ik me voorstellen dat die postelein het goed kan doen door een risotto als het blad op het allerlaatst door de risotto wordt geroerd (dus niet meer meekoken). Bij risotto met courgette, met vis, met saffraan of met tomaat, pompoen, Venetiaanse witvisjes, of gewoon kastanjechampignons... Het gaat om dat frisse accent en het knispertje dat de postelein kan meebrengen in een risotto die niet al te overdonderend van smaak is.
Rauw in de sla is het enige andere wat ik met postelein deed Egbert, of misschien kun je het kort roerbakken, dat heb ik nog nooit geprobeerd, maar zou een optie zijn.
Ik had er wat gaten ingehakt zoals je ziet, voor iets meer groeiruimte. Verder niet uitgedund.
Iemand nog culinaire tips? In een stamppotje met spek en aardappels zijn heel veel dingen lekker, ook postelein. Maar verder zou ik niet weten wat er mee te doen.
Sorry Egbert, het kwam niet zo georganiseerd over als de meeste rijen met sla, radijs en boontjes in de meeste groentepercelen die ik wel eens zie hier en daar. Maar het eindresultaat ziet er mooi uit! Heb je dat nog uitgedund?
Egbert stuurde ook nog een fraaie foto van zijn eindresultaat. Een 'mooie snede', inderdaad!