Na de prachtige Oberkulmer Rotkorn, dit keer weer een bloem.
Wat zien we hier zo bloeien?
Wie het weet mag het zeggen - maar zeg er ook meteen even bij waarom je denkt dat het is wat het volgens jou is.
Fotocredits: Florine Boucher
Dit artikel afdrukken
Wie het weet mag het zeggen - maar zeg er ook meteen even bij waarom je denkt dat het is wat het volgens jou is.
Fotocredits: Florine Boucher
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Mijn gevoel zegt koffie. In ieder geval geen Arabica (vanwege de bloesem) maar een ander ras.
Het blad vind ik op laurierblad lijken, maar er zijn zat planten die een vergelijkbaar blad hebben, dus ik zeg met hele grote twijfel laurier.
Ik sluit me aan bij Astrid. Geen koffie want die zit in kransbladerigenfamilie.
Na mijn reactie heb ik ook even stiekum gezocht en via google een afbeelding van laurier met soortgelijke bloemen in dezelfde setiing gevonden. Komen hier toevallig donkerblauwe bijna zwarte besjes aan? Want aan de bladeren te zien heb ik volgens mij dezelfde struiken zien staan vanochtend bij mijn AGF winkel aan de dijk achter het dorp hier, maar dan met die hele donkere bessen eraan. Alleen zaten die bessen meer uit elkaar dan de bloemen zitten op deze foto, hoewel mijn ervaring met bloemknoppen is dat ze bij veel planten bij elkaar beginnen en naarmate de plant of stengel groeit de bloemen steeds verder uit elkaar komen te zitten.
Ik weet het zeker, want ik ging even buiten kijken naar mijn 'laurier-sauce', die je in Frankrijk onderscheidt van een 'laurier rose' waarvan je de bladeren niet gebruikt, maar juist alleen naar de bloemen kijkt. Zulke laurieren heb je voor de sier.
Dus: laurus nobilis.