Je kunt het zo gek niet bedenken of de Foodloglezers herkennen het - al aan de eerste sprietjes.
In deze aflevering van Foodlogs zomerquiz één van 's werelds meest gegeten planten.
Alleen: bij ons nauwelijks. Wie weet waarom dat zo is?
Fotocredits: Jopie Duijnhouwer
Dit artikel afdrukken
Alleen: bij ons nauwelijks. Wie weet waarom dat zo is?
Fotocredits: Jopie Duijnhouwer
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Dan was mijn groene shiso-reactie wat aan de late kant .... (had #15 niet direct herkend als oplossing)
@Frank #32: de antwoorden worden in de draad gegeven! In dit geval heeft Jopie Duijnhouwer, de inzender van dit raadsel, in #15 onthuld wat het is: "een Amaranthus soort, waarschijnlijk A. hybridus of A. retroflexus . De Nederlandse namen zijn basterd amararant , de tweede papegaaien kruid."
Als het eenmaal geraden en bevestigd is, komt er weer een nieuwe aflevering met ee nieuw raadsel. Dat neemt niet weg dat de discussie dan nog vrolijk door kan lopen!
Cecile: ik zal het wel gemist hebben, maar wanneer komen de goede antwoorden op de Zomerquiz?
Het lijkt wel wat op groene shiso - maar misschien heeft dat een meer gekartelde rand.
die oorsprong is nu ook weer niet zo belangrijk astrid, als je wat aan veredeling doet, soja komt uit mantsjoerije, maar er zijn nu ook al rassen voor midden brazilie, en snijmaïs doet het zelfs in het koude groningen. die nores van je schiet in de zomer hopelijk niet zo snel door als de andere rassen, mijn spinazie vroeger gaf wel veel stengels en bloemen in de zomer maar weinig blad, voordeel was dat je hem dan kon identificeren als een ganzevoetachtige (nu amaranthacee), nadeel dat je geen spinazie ervan kon eten.