Eters van de noodles die gemaakt worden in de Tongcheng Rice Noodle Factory in Zuid-Chinese stad Dongguang zijn geschrokken. In het geheim gemaakte foto's laten zien hoe werknemers in de fabriek ermee omgaan. Ze hebben geen tegen besmetting beschermende kleding aan. Maar dat blijkt niet alles: ze slapen in de over de vloer slingerende hopen noodles, slepen en schoppen ze over de vloer en zitten er met hun blote, stinkende voeten in. Daarom staan de noodles inmiddels als 'stink-noedels' bekend.
De bazen van de fabriek kunnen rekenen op zware boetes en mogelijk gevangenisstraf. Een twitteraar schreef: "je kunt ook maar beter niet weten hoe je eten wordt gemaakt."
Dit artikel afdrukken
De bazen van de fabriek kunnen rekenen op zware boetes en mogelijk gevangenisstraf. Een twitteraar schreef: "je kunt ook maar beter niet weten hoe je eten wordt gemaakt."
Unless you grow everything you eat, it's probably best not to see how your food is made http://t.co/enm9V8odcq pic.twitter.com/Fe730UXINv
— Jovan Reid (@jovanreid) June 13, 2014
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Voortaan bij de buurtchinees. "En voor mij graag een nummer 13, tenenkaas op een bedje van noedels."
In veel gevallen kun je idd ook maar beter niet weten hoe je eten behandeld wordt enz, want dan zou je bijna niks meer eten. Maar aan de andere kant, er was hier op foodlog een artikel die aangaf dat te schoon zijn ook slecht/ongezond is, dat je bacteriën juist nodig hebt, omdat je van te schoon ook ziek wordt, dus een beetje bacterie op je noodles kan geen kwaad, je kookt ze toch? LOL!!!
Te schoon zijn heeft niets te maken met slechte hygiëne. Voedsel bereiden voor anderen hoort volgens hygiënische regels. En wie daaraan niet voldoet, dient stevig aangepakt te worden. Goede hygiëne heeft miljoenen levens gered, en slechte hygiëne kost jaarlijks nog wel een miljoen levens per jaar ... vooral dat van kinderen. overigens zullen de mensen, denk ik, niet ziek geworden zijn van de blote voeten in de pasta. Pasta, is net als andere meelproducten. besmet met de sporenvormer Bacillus cereus. De sporen van deze ziekteverwekker overleven het koken, en bij te langzaam afkoelen ontkiemen de sporen en gaan de daaruit ontstane bacteriën groeien. Zodra er meer dan 100.000 per gram zijn is er doorgaans genoeg toxine gevormd om iemand ziek te maken. Vervelend is dat het toxine hittestabiel is. Opwarmen in de magnetron, koken of bakken heeft dan geen zin meer. Ook in Nederland komt te langzaam afkoelen (in grote hoeveelheden en in dikke lagen) nog regelmatig voor. Bij voorkeur moet de laagdikte max 5 cm zijn.
Overigens, bij 100.000 bacteriën per gram is een product nog niet microbiologisch bedorven. Bederf begint doorgaans bij 10 miljoen bacteriën per gram. Dan zie je het, ruik je het of proef je het.
Bedankt voor je vieze maar leerzame praatje Rijkelt. Ik eet zelf geen pasta meer, maar die voor m'n vrouw en gasten zal ik voortaan snel en goed onder de koude kraan spoelen - als ik hem niet direct opdien maar bijvoorbeeld verwerk voor een smakelijke salade.
Ik houd me van harte aanbevolen voor dit soort lessen.