De Franse Rekenkamer (la Cour des Comptes) uit harde kritiek op de voedselveiligheid in Frankrijk. Producten uit het basisgamma zouden muizenkeutels bevatten, vlees zou grijs verkleurd zijn, op de grond gevallen kaas zou rustig tot smeltproducten worden verwerkt en er zou met separator- in plaats van echt vlees worden gewerkt. Aldus Le Point, die schrijft dat de rillingen de Fransman over de rug lopen.
In Le Télégramme is een uitgebreidere analyse te vinden die de oorzaak van het probleem positioneert als een oneigenlijke samenvoeging van taken. Net als in Nederland zijn in Frankrijk veiligheidstaken samengevoegd met economische verantwoordelijkheden. Daardoor zou de kat op het spek zijn gebonden, met o.m. muizenkeutels in autoclaven als gevolg.
Eerder deze week werd bekend dat het Franse consumentenvertrouwen is gedaald.
Dit artikel afdrukken
In Le Télégramme is een uitgebreidere analyse te vinden die de oorzaak van het probleem positioneert als een oneigenlijke samenvoeging van taken. Net als in Nederland zijn in Frankrijk veiligheidstaken samengevoegd met economische verantwoordelijkheden. Daardoor zou de kat op het spek zijn gebonden, met o.m. muizenkeutels in autoclaven als gevolg.
Eerder deze week werd bekend dat het Franse consumentenvertrouwen is gedaald.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
ik heb in het buitenland genoeg gezien dat je geen rijke fantasie nodig hebt om je datgene wat hier gesuggereerd wordt voor te stellen. Daar stelt het een paardenvleesschandaal qua voedselveiligheid niets bij voor. kwestie van normen en waarden, voedsel weggooien moet je ook leren, en pas als je het weg moet gooien ga je bedenken hoe je dat moet voorkomen.
"muizenkeutels in autoclaven" lijkt me een broodje aap. En als het wel waar is dan levert dit absoluut geen voedselveiligheidsrisico's op. Wellicht toont het aan dat de sommige franse fabrieken niet voldoen aan moderne hygiene eisen en ontwerpen. In dat geval wil ik deze bedrijven adviseren na de zomer langs te komen bij het congres over dit ontwerp. Campden en TOP hebben de handen ineen geslagen. http://www.top-bv.nl/blog/blog/2014/04/16/onveilig-vlees-door-gebrek-aan-kennis-van-hygienisch-ontwerp/