2
Fotocredits: 'Eoliennes', Piqsels

FlashWindmolens maken ziek, vindt rechter

Wonen pal naast een windmolen kan daadwerkelijk gezondheidsschade veroorzaken. Na 6 jaar procederen is een Belgisch echtpaar in hoger beroep in het gelijk gesteld door een Franse rechtbank in Toulouse. De Belgen woonden in het Zuid-Franse natuurpark Haut-Languedoc, waar sinds 2008 windmolens waren geplaatst op een kilometer afstand van hun huis in Fontrieu. In 2013 begon de ellende pas echt, toen het tussenliggende bosgebied werd gekapt. Hoofdpijn, slapeloze nachten, hartkloppingen, misselijkheid en oorsuizen waren het gevolg. Op doktersadvies verhuisde het stel, waarna de klachten snel verdwenen. Ze stapten naar de rechter en kregen in hoger beroep gelijk. De overlast van de windmolens is ziekmakend, erkent het hof, dat de Belgen een schadevergoeding van €128.000 toekent. Te betalen door de uitbaters van het windmolenpark.

de Volkskrant - Franse rechter erkent ?windmolensyndroom? en geeft omwonenden een ton compensatie, 9 nov 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #2
  • 10 nov '21
  • 13:33

Windmolens zijn geen natuur, wind wel.

Piet Hermus
Piet Hermus landbouw, schrijft wel eens wat
  • #1
  • 10 nov '21
  • 8:05

Wil je als mensheid en individu daarin overleven is het gewoon de goeie ouwe survival of the fittest. Daar helpt geen rechterlijk pampervonnis aan voor mensen die zich als weekdieren opstellen. Op die plek waren zij the weakest link. Sorry. Hard? De natuur is pas hard.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.