Dat zeggen professor Fred Brouns en 2 Zwiterse collega's op basis van onderzoek dat zij recent publiceerden. Tegen EVMI zeiden de wetenschappers: “Eerder onderzoek in de Verenigde Staten leidde tot de conclusie dat de toename in de consumptie van toegevoegde suikers parallel lijkt te lopen met gewichtstoename van de bevolking. Omdat in alle frisdranken in de Verenigde Staten high-fructose corn syrup zit (een siroop gemaakt uit maiszetmeel met een fructose gehalte van 55 procent), werd verondersteld dat de inname van fructose een oorzakelijk verband heeft met de obesitasepidemie. Wij laten zien dat de bestaande onderzoeksresultaten verkeerd geïnterpreteerd worden en dat er veel misvattingen bestaan over fructose. Zo blijkt high-fructose corn syrup helemaal niet zo veel te verschillen van ‘gewone’ suiker (sucrose).”
Met dit onderzoek komen de thans populaire theorieën van Gary Taubes en Robert Lustig over suiker in een nieuw daglicht te staan.
Dit artikel afdrukken
Met dit onderzoek komen de thans populaire theorieën van Gary Taubes en Robert Lustig over suiker in een nieuw daglicht te staan.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Het verschilt ook niet zoveel nee, maar daarom is het wel ongezond als toevoeging, ze voegen het toe ipv suiker en laten de consument dan denken dat het gezonder is want "er is geen suiker tegevoegd", maar het maakt niks uit welke soort suiker erin zit, het is beide ongezond.