Geen van beide potjes staat in een Nederlandse supermarkt (misschien hier en daar in een specialiteitenwinkel). Mooie aanleiding om met deze potjes schapenyoghurt dus een experiment uit te halen dat veel lijkt op de keuze die je als consument bij AH, de Lidl of Jumbo maakt: je moet kiezen op de verpakking en de prijs. Proeven gaat niet.
Het eerste potje is van karton (zoals de 'Zwitserse kaas' vroeger - verkoopt iemand dat nog?) en kost €1,53 (2 potjes). Het tweede kost €1,35 (ook 2 potjes) en zit in glas.
Welke zou je nemen? Waarom? En hoe zit het met 'de' Nederlander of 'de' Belg?
Ze allebei nemen om ze te testen heb ik al gedaan ;-)
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Tja... Het is mijn gewoont als eerste de ingrediëntendeclaratie door te lezen, de prijs is voor mij absoluut van ondergeschikt belang. Ik zou de keuze voor LeBercail maken, omdat ik bij een kartonnen verpakking toch een duiveltje in mijn achterhoofd heb die mij vertelt dat de yoghurt een kartonsmaak krijgt.
Ik moet qua verpakking zeggen dat mijn oog direct naar de verpakking van LeBercail werd getrokken, dit product heeft iets vertrouwds. Volgens mij zie je dit soort verpakkingsopmaak vaak terug op flesjes bronwater.
De calciumclaim doet mij niets, omdat zuivel vanzelfsprekend een calciumbron is. Natuurlijk wil deze fabrikant meeliften op de gezondheidshype, en daar heb ik vrede mee. Deze fabrikant liegt niet...
Geen van beiden. Wij hebben in onze winkel een heerlijke schapenyoghurt van een of andere biologische boederij. Die smaakt prima (en zit in een kunststof bak).
Men zou iederen moeten etiketten leren lezen. Vooraleer je in het verkeer stapt moet je toch ook verkeersborden leren begrijpen?
Het viel me oniddelijk op: bij de verpakking rechts staat "au lait de brebis" wat betekent: "MET ooienmelk". En dat is niet hetzelfde als "VAN ooienmelk".
Het potje links claimt "pur brebis", m.a.w. van zuiver ooienmelk, wat oniddelijk de duurdere prijs verklaart, ook al zit het in een armzaliger potje.
Ik zou voor links kiezen. Ik heb wel sympathie voor het Baskenland en dat is kennelijk een schapengebied bij uitstek. Waar komt de andere vandaan? De rustieke vormgeving van het potje val ik ook wel voor. Leuk om naar te kijken op de eettafel. 100% is een mooie geruststelling. De prijs kan een indicatie van een beter product zijn.
Welke was het lekkerst?
Deze, met leuke herderinnetjes erop zou ik nog eerder pakken.
Nick, precies, dat is bedriegelijk en niet alleen voor Nederlanders die denken 'brebis, o ja, kijk maar, dat is een schaap'. Franstaligen tuinen er net zo hard in. Zie je ze naast elkaar dan ontdek je dat dat '100% schaap' er niet voor niks staat.
Het smaaverschil is dan oo heel duidelijk. De linkse heeft dat lekker zoete (ja van nature!); de andere dat zuurdere van koeienyoghurt.
Maar nou weer naar de potjes. Ik denk dat ik als consument voor die linkse zou gaan: ziet er veel authentieker uit, maar is wel duurder ... Strijd tussen 'echt' en 'prijs'. En dan maar denken: "goh, schapenyoghurt is wel lekker, maar lijkt toch verrekt veel op 'gewone' yoghurt".