De Engelse eetretailer Sainbury's introduceert een minder vette avocado.
Hiephiephoera, want vet moest toch uitgebannen worden? Euhhhhh ja, maar avocado's bevatten toch dat beroemde onverzadigde vet en dat was toch goed? Tenminste dat laten andere supermarkten ons geloven? Is dat opeens toch niet meer goed of is het gewoon niet waar?
Je zult toch maar een gewone consument wezen ;-)
Dit artikel afdrukken
Hiephiephoera, want vet moest toch uitgebannen worden? Euhhhhh ja, maar avocado's bevatten toch dat beroemde onverzadigde vet en dat was toch goed? Tenminste dat laten andere supermarkten ons geloven? Is dat opeens toch niet meer goed of is het gewoon niet waar?
Je zult toch maar een gewone consument wezen ;-)
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
De consument wordt voorgehouden dat men meer van dit en meer van dat moet eten "voor de gezondheid". Maar wanneer je veel eet wordt je dik.
Visvet is 'goed' maar teveel is dat niet. Ik zeg vaak: het is niet wat je eet, maar hoe vaak
Vet is goed, vet is zelfs levensnoodzakelijk, maar het mag alleen niet altijd hetzelfde vet zijn. Nu en dan frieten is ook gezond.
Oh ja, een oud Jiddish gezegde: "Als je lang leeft, eet je veel.
De vraag is: Is een minder vette avocado *lekker*?
Mijn slager adverteert met magere runderlappen. Dus toen vroeg ik hem of hij ook rijk dooraderde runderlappen had, want die vind ik lekkerder. De man slaakte bijkans een zucht van verlichting: Ja. Die had-ie. En hij vond ze stukken lekkerder, want dat vet, daar zat nou net de smaak. Maar hij kon dat verhaaltje niet verkopen want "men" wilde nu eenmaal magere runderlappen
Vergelijkbaar verhaal uit België (over vetloos vlees). VLAM (ons openbaar agromarketingagentschap)promootte op een gegeven ogenblik de 'mignonette', een volledig ontvet varkensstukje. Het smaakte naar nat bordkarton.
Ik vroeg ooit bij de slager om een varkensgebraad. "Mager of met smaak?" vroeg hij mij terug.
Bravo voor de Belgische slager! Maar jullie hebben dan ook geen Voedingscentrum ;-)
De voedingsindustrie, zo is mijn overtuiging, introduceert steeds meer voedsel waarvan kunstmatig de voedingswaarde is verminderd (of, onder het mom van vermindering, veranderd), zodat de consument er, zogenaamd verantwoord, meer van kan eten. Dan koopt hij er namelijk ook meer van, en dan verdient de voedingsindustrie meer geld. Eigenlijk is het toch gewoon zó simpel?
Uiteindelijk is hanssibbelen natuurlijk de enige echte oplossing: je moet gewoon niet zoveel vreten in je muil douwen.