De krant schrijft er het volgende over: De Gelderse gedeputeerde van Landbouw Jan Jacob van Dijk (CDA) boycot supermarkt Albert Heijn. Hij is boos omdat Ahold prijsverlagingen bij leveranciers, en dus ook boeren, af probeert te dwingen. Boeren houden zo geen geld over om te investeren in dierenwelzijn en milieuverbeteringen.
In een opiniestuk in De Gelderlander van woensdag 7 september schrijft Van Dijk dat hij sinds enkele weken de winkels van Albert Heijn mijdt.

Hij reageert daarmee op het bericht dat Albert Heijn na de fusie met het Belgische Delhaize prijskortingen eist van leveranciers. Door de fusie is een groter concern ontstaan. Dat betekent dat het op grotere schaal producten inkoopt. En daar zou een lagere prijs tegenover moeten staan, zo is de redenering.

Van Dijk stelt dat de prijsverlagingen uiteindelijk op het bord van de producenten van voedsel terechtkomen. En de effecten daarvan zijn volgens de Gelderse gedeputeerde desastreus.


Lezers - ook jij - kunnen via een poll onder het artikel aangeven of ze het met Van Dijk eens zijn. Op dit moment is 74% het met Van Dijk eens.
Dit artikel afdrukken