Back to basics, want we hebben de wereld weer genoeg verbouwd de laatste dagen. Ik probeer tegenwoordig regelmatig een eitje. Ze schijnen je hongergevoel goed te onderdrukken vanwege de eiwitten en zijn ook nog eens vreselijk gezond. Dat ze ongezond zouden zijn, da's van vroeger.

Maar wat voor eitje is nou lekker? Is er wel verschil? Voor de lunch en - op aanraden van een goede vriend - gaan er hier soms dagelijks voor het ontbijt al twee gebakken eitjes doorheen. Ik koop tegenwoordig steevast 2 verschillende doosjes van ieder zes eitjes, bak ze in twee kleine pannetjes en vergelijk dan dagelijks twee eitjes. Van verse tot 'gewone' en van goedkoop gewoon tot duur biologisch-biodynamisch. Van extra omega-drie tot een ja-weet-ik-wat. mijn eitjes van gistermorgen; toch maar met brood - sorry paleo's!

Hoe smaken ze? Zullen we eens een weekje eieren testen? Hier vertellen. En natuurlijk ook of een gebakken eitje - of desnoods twee - je 's ochtends zonder honger de lunch laat halen.
Ik kan alvast verklappen: het lekkerste eitje is niet noodzakelijk het duurst. Enne ... geen honger tot een uur of één.
Dit artikel afdrukken