Maar wat voor eitje is nou lekker? Is er wel verschil? Voor de lunch en - op aanraden van een goede vriend - gaan er hier soms dagelijks voor het ontbijt al twee gebakken eitjes doorheen. Ik koop tegenwoordig steevast 2 verschillende doosjes van ieder zes eitjes, bak ze in twee kleine pannetjes en vergelijk dan dagelijks twee eitjes. Van verse tot 'gewone' en van goedkoop gewoon tot duur biologisch-biodynamisch. Van extra omega-drie tot een ja-weet-ik-wat.
Hoe smaken ze? Zullen we eens een weekje eieren testen? Hier vertellen. En natuurlijk ook of een gebakken eitje - of desnoods twee - je 's ochtends zonder honger de lunch laat halen.
Ik kan alvast verklappen: het lekkerste eitje is niet noodzakelijk het duurst. Enne ... geen honger tot een uur of één.
Willem, je vroeg o.a. in hoeverre voer van belang is voor de omegaverhouding 3-6. Heb je hier iets aan? http://wholehealthsource.blogspot.com/2009/05/pastured-eggs.html.