Wim van Dijk kwam vorig jaar in het nieuws met zijn plannen om een verpakkingsvrije super te openen. In het buitenland bleken initiatieven waar klanten hun boodschappen tot op de gram nauwkeurig kunnen doen en zo afval en verspilling voorkomen goede zaken te doen.

Van Dijk wist via crowdfunding het benodigde startkapitaal bij elkaar te brengen. De funders hadden een stem in waar de verpakkingsvrije super zou moeten komen en kozen voor Utrecht. Daar kwam al snel 'speciaalstraat' Twijnstraat in zicht, waar Bag&Buy binnenkort zal openen. "Naast ons zitten de Ekoplaza en het Vlaamsch Broodhuys en aan het einde van de straat de Albert Heijn. Gezellige horeca is er ook steeds meer te vinden", citeert Distrifood de initiatiefnemer.

Nog steeds betrekt Van Dijk zijn toekomstige klanten actief bij de ontwikkeling van de winkel, het concept, de leveranciers en de productkeus die straks in de winkel te vinden is. Die producten worden straks vanuit dispensers, bakken, vaten en kruiken verkocht. Klanten kunnen hun eigen voorraadbussen of potjes meebrengen en deze ter plekke vullen. Verder komen er in Bag&Buy ook plekken om te werken en een heus proeflokaal.

Fotocredits: Twijnstraat, www.twijnstraat.nl
Dit artikel afdrukken