Volgende week wordt een interview afgedrukt in Foodmagazine. Een interview met oud-professor gezonde voeding Martijn Katan. Bijzonder en bepaald niet gangbaar in de journalistiek: in het weekblad Distrifood van dezelfde uitgever als Foodmagazine, schrijft de hoofdredacteur alvast wat in de interview staat.

Niet alles, maar misschien wel het opzienbarendste.

Katan zou graag 25% belasting heffen op suikerhoudende dranken. Maar 'confronterend’ volgens de baas van Distrifood is deze uitspraak van de door media veelgevraagde hoogleraar met pensioen: "Wat de supermarkt verkoopt is voor 90% babyvoedsel. Alleen het is op allerlei manieren vormgegeven waardoor het toch aantrekkelijk is. Aardappelchips zijn een goed voorbeeld. Het is een soort aardappelmoes die krokant is gemaakt, zodat je de illusie hebt ergens op te bijten."

Katan verwart kennelijk Pringles met klassieke aardappelchips, dus die kunnen alvast van de 90% babyvoeding af. Maar u weet alvast wat Katan volgende week ergens voor ergs zal zeggen.

Sijmen Spiegel
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken