Hoewel Nederlandse melkveehouders alweer twijfelen aan hun exportdroom naar China, is babymelk alweer moeilijk te krijgen in Nederlandse supermarkten. Daarom hebben Albert Heijn en Etos sinds gisteren een maximum van twee stuks Nutrilon per klant ingesteld. dat schrijft de Levensmiddelenkrant.

Vorig jaar ontstonden voor het eerst tekorten aan babymelk in de schappen van Nederlandse winkels. Dat werd veroorzaakt door een grote vraag in met name China. Consumenten daar gaven de voorkeur aan Westerse producten om er zeker van te zijn dat ze geen met melamine vervuilde melkpoeder aan hun kinderen geven. Chinezen wantrouwen voedsel van eigen bodem vanwege de voedselfraudes die schering en inslag zijn in het land.

Waarom de vraag opeens weer piekt, is onduidelijk. Anoesjka Aspeslagh van Albert Heijn zegt tegen de LevensmiddelenkrantAlbert: “Het is een soort golfbeweging. In de afgelopen weken zagen we de vraag naar Nutrilon weer toenemen, vandaar dat we nu een maximum van twee stuks hebben ingesteld. Daarmee willen we de beschikbaarheid in de winkels op peil houden."

De tekorten gelden met name het merk Nutrilon. Wie misgrijpt, kan - zo adviseert producent Nutricia - ook online bestellen.
Dit artikel afdrukken