De Britse tak van discountsuper Aldi komt dit jaar met een adventskalender gevuld met kleine flesjes wijn, schrijft The Sun.

Dat nieuws zorgde op internet voor veel vreugde. Aldi haalde het afgelopen jaar verschillende keren hoge scores met zijn alcoholische huismerken, waaronder de gin, whisky én wijnen.



Aldi stelde de kalender met verschillende wijnmakers samen. Rood, wit, rosé en prosecco, van Merlot tot Chablis, elke dag is het weer een verrassing wat er achter het luikje zit. De bubbels komen uit Italië en Spanje, voor de rest komen alle wijnen uit Frankrijk. In totaal staan de 24 kleine flesjes van 20 en 18,7 cl gelijk aan zes gewone wijnflessen van 75 cl.



Vooralsnog lanceert Aldi de kalender alleen in het Verenigd Koninkrijk. Dat nieuws leidde wereldwijd tot teleurgestelde reacties. Britten kunnen de kalender vanaf 1 november kopen voor £49,99, omgerekend ruim €55,00.




Aldi is overigens niet het enige bedrijf dat een adventskalender vol alcohol verkoopt. Tijdschrift Cosmopolitan maakte een overzicht van de alternatieven.

Dit artikel afdrukken