Recent onderzoek van de GGD Zuid-Holland laat zien dat inmiddels 90% van de brugklassers al eens alcohol heeft gedronken. Zelfs van de basisschoolleerlingen heeft de helft al alcohol gedronken
De helft van de 14-jarigen geeft aan al eens dronken te zijn geweest.
Dat zet je aan het denken. Waar zijn de ouders van deze kinderen? Hersenen van kinderen raken beschadigd door alcohol, omdat ze pas na de puberteit zijn uitontwikkeld. Daarnaast liggen significante leverrisico's op de loer.
De regel die gehandhaafd wordt in de horeca - vanaf zestien jaar zwak-alcoholisch en vanaf achtien jaar hogere alcohol - is er niet voor niets.Als de horeca zijn best doet om op de gezondheid van ons kroost te letten, dan is het wellicht handig als we dat zelf ook doen.
Dit artikel afdrukken
De helft van de 14-jarigen geeft aan al eens dronken te zijn geweest.
Dat zet je aan het denken. Waar zijn de ouders van deze kinderen? Hersenen van kinderen raken beschadigd door alcohol, omdat ze pas na de puberteit zijn uitontwikkeld. Daarnaast liggen significante leverrisico's op de loer.
De regel die gehandhaafd wordt in de horeca - vanaf zestien jaar zwak-alcoholisch en vanaf achtien jaar hogere alcohol - is er niet voor niets.Als de horeca zijn best doet om op de gezondheid van ons kroost te letten, dan is het wellicht handig als we dat zelf ook doen.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Een keer alcohol drinken op jonge leeftijd is niet erg. Het gaat om de hoeveelheid, waar dit stukje niets over zegt. Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat ouders massaal te teugels laten vieren en dat er bv geen toezicht meer is op brugklasfeestjes.
.
Frank, we hebben in de horeca te maken met een code die in de sociale hygiene is ingebouwd. Iedere bedrijfsleider dan wel eigenaar dient die papieren te halen. Het zou zo moeten zijn dat er dus alert mee wordt omgegaan. Ik weet ook wel dat dit niet altijd het geval is, maar geloof wel degelijk dat de meeste horeca-ondernemers en leidinggevenden zich wel aan de regels houden. Het kleine groepje dat het niet doet, is het grote probleem.
Maar zeg niet dat alle horecabedrijven dit aanmoedigen want dat is dus pertinent niet waar!
Alsof de horeca de jeugd onder de 16 ontmoedigt en elk kind van 16 en eronder komt makkelijk an sterke drank