Vlaams minister-president Kris Peeters sprak donderdag met AH België CEO Corné Mulders. Het gesprek kwam er na grote onrust in Belgisch boeren- en retailland over de prijsdruk die de uitrol van Albert Heijn in België zou veroorzaken.

Mulders kwam met twee klare toezeggingen. De eerste, in de woorden van Peeters: "Het is positief dat hij bereid is te onderzoeken of de distributieketen de Belgische gedragscode kan ondertekenen. Hoe meer spelers zich inschakelen in deze gedragscode, hoe evenwichtiger de agrovoedingsketen is, wat alle spelers en partners ten goede komt”. Als Albert Heijn de (Belgische) gedragscode onderschrijft, treedt de supermarktketen ook toe tot het 'ketenoverleg'.

In de tweede plaats weerlegt Mulders dat Albert Heijn niet zou inkopen bij Belgische leveranciers. "We hebben een 100-tal Belgische en Vlaamse leveranciers. We worden elke dag wat Vlaamser", zegt hij in Vilt. Het bedrijf wil bovendien de komende jaren met meer Belgische leveranciers contracten sluiten. "Hoe groter we in Vlaanderen worden, hoe groter de kans om volume af te nemen in België."
Dit artikel afdrukken