Wellicht hadden jullie het al opgepikt uit de diverse media. Ik vind het boeiend genoeg voor vermelding hier.
Vanuit de wijnwereld weten we dat hoogteverschillen invloed hebben op smaak. Diverse proeverijen in vliegtuigen laten zien dat wijnin de lucht meer body moet hebben. Dit is voor mij weer iets nieuws.

Maaltijden in vliegtuigen wordt matig gewaardeerd. Dat komt door het achtergrondgeluid, menen onderzoekers van de Research & Development afdeling van Unilever in Vlaardingen en de Universiteit van Manchester. Zij lieten 48 proefpersonen geblinddoekt een maaltijd gebruiken en vroegen nadien hoe zij deze waardeerden. De proefpersonen kregen tijdens het eten een koptelefoon op het hoofd. Daarbij varieerde het geluidsniveau van complete stilte, een beetje ruis tot een fikse ruis. Het bleek dat naarmate de proefpersonen aan meer ruis werden blootgesteld, ze minder zoet en zout proefden. Het voedsel werd wel als knapperiger ervaren.Onderzoeker Andy Woods van Unilever vermoedt dat de waardering van een maaltijd wel eens zou kunnen samenhangen met de waardering van het achtergrondgeluid. Dat wil hij nader onderzoeken.

bron: De Pers met dank aan foodholland
Dit artikel afdrukken