Vanuit de wijnwereld weten we dat hoogteverschillen invloed hebben op smaak. Diverse proeverijen in vliegtuigen laten zien dat wijnin de lucht meer body moet hebben. Dit is voor mij weer iets nieuws.
Maaltijden in vliegtuigen wordt matig gewaardeerd. Dat komt door het achtergrondgeluid, menen onderzoekers van de Research & Development afdeling van Unilever in Vlaardingen en de Universiteit van Manchester. Zij lieten 48 proefpersonen geblinddoekt een maaltijd gebruiken en vroegen nadien hoe zij deze waardeerden. De proefpersonen kregen tijdens het eten een koptelefoon op het hoofd. Daarbij varieerde het geluidsniveau van complete stilte, een beetje ruis tot een fikse ruis. Het bleek dat naarmate de proefpersonen aan meer ruis werden blootgesteld, ze minder zoet en zout proefden. Het voedsel werd wel als knapperiger ervaren.
bron: De Pers met dank aan foodholland
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
@Maarten: dat zou wel eens kunnen.
Dat geluiden de smaak beinvloeden wisten we al wel toch? Geluiden die geassocieerd worden met de emotie 'vies' of 'smerig' maken dat het eten minder goed smaakt. In vliegtuigen moet de aandacht over meer informatie verdeeld worden (geluid, stewardessen, medepassagiers, evt onrust ivm vliegen etc). Het lijkt me eenvoudig vast te stellen dat de hersenen dan minder goed de smaken 'proeven'.
Dat knapperiger, dat is ongetwijfeld omdat je het knapperen dan beter hoort, met een koptelefoon op.