Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Businessleden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Businessleden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Carolien Makkink
Zelf gebruik ik antibiotica als term voor spullen tegen bacteriën. Eigenlijk zit het zo. Verwarring is begrijpelijk
Carolien Makkink
19 uur geleden
Resistente schimmels rukken op, actie blijft uit
Steeds vaker denk ik bij 'food innovations': Waarom?
Carolien Makkink
2 dagen geleden
Geprinte toetjes zijn lekkerder
Koolzuur en alcohol tot poeder verwerken? #hoedan?
Carolien Makkink
2 dagen geleden
Oplosbier goed voor tal van uitdagingen
Ik ken Bühler wel hoor ;-)
Carolien Makkink
6 dagen geleden
Bühler ken je niet, maar je eet er veilig van
Theo, kun je uitleggen wat Michio Kaku met deze discussie te maken heeft? Of ben ik de enige die dat niet begrijpt? En (om de...
Carolien Makkink
2 weken geleden
Hogere belastingen, waaronder een vleestaks
Leuk voorbeeld, Ton(#1)! In diervoeding gebruiken we ook chelaten, spoorelementen gebonden aan aminozuren. Worden beter...
Carolien Makkink
2 weken geleden
Extra ijzer maar geen vieze smaak of lelijke kleur
Die blikken confit de canard waren ooit te koop bij Lidl of Aldi. Wij aten dat regelmatig met Kerst. Heerlijk, mals! En...
Carolien Makkink
2 weken geleden
Culinair ontdekt: confit
Nog even iets over die granen+peulvruchtencombinatie: is goed om een evenwichtiger aminozurenprofiel (voldoende lysine én...
Carolien Makkink
2 weken geleden
Eet toch een beetje dier en niet te veel noten en peulvruchten
Klopt, Joep! Laat je volgende maand verrassen door de nieuwe Foodlogserie 'Wat is ... duurzaam voedsel?' Daar lever ik ook een...
Carolien Makkink
2 weken geleden
Eet toch een beetje dier en niet te veel noten en peulvruchten
Jos, koken van peulvruchten en het rijsproces bij brooddeeg breekt wel een deel van het fytinezuur/fytaat af, maar niet alles....
Carolien Makkink
2 weken geleden
Eet toch een beetje dier en niet te veel noten en peulvruchten
Dank, Dick! Er zijn dus 49 in de literatuur beschreven gevallen van mens-dierconflicten gevonden die te linken zijn aan...
Carolien Makkink
3 weken geleden
Klimaatverandering brengt mens en dier in conflict
Vonden ze in 30 jaar, op zes continenten en in vijf oceanen maar 49 mens-dier-conflicten en waren die allemaal te wijten aan...
Carolien Makkink
3 weken geleden
Klimaatverandering brengt mens en dier in conflict
Die lage doses antimicrobiële groeibevorderaars/voerbespaarders in veevoer zijn in de EU inderdaad al sinds 2006 verboden. De...
Carolien Makkink
3 weken geleden
Het onzichtbare microbiologische gevaar loert overal
Goede vragen, Ellen-Maureen! Martin Blaser is een Amerikaan en zijn zorgen gelden waarschijnlijk vooral voor de Verenigde...
Carolien Makkink
4 weken geleden
Het onzichtbare microbiologische gevaar loert overal
For the complete nutritional value of Okra: click here
Carolien Makkink
4 weken geleden
Tropical Crops advancing Sustainable Agriculture for Development: A case of Okra
De komende jaren gaat er sowieso wel het een en ander veranderen in de wereldwijde handelsstromen, vanwege wet- en regelgeving...
Carolien Makkink
4 weken geleden
Hoe voedselonafhankelijk kan Europa zijn?
Ik kan me niet voorstellen dat die geschilde citroenen werden weggegooid. Daar kun je toch nog vanalles mee? Zie hier.
Carolien Makkink
4 weken geleden
Commercieel activisme met duurzame frisdrank
Wauw, 5 van de 10 uur?! Respect! Mijn man en ik besloten na 1 uur dat dit tv-kijken te veel op werk begon te lijken ;-)
Carolien Makkink
1 maand geleden
Stikstofdebat stikt weer in gedachten
Ook mijn overall conclusie na het beluisteren van een deel van het debat: "Antwoorden laten nog op zich wachten".
Carolien Makkink
1 maand geleden
Stikstofdebat stikt weer in gedachten
Klinkt heel vies
Carolien Makkink
1 maand geleden
'Revolutionaire' marketing: koffie met olijfolie
Die hausse aan dieetboeken (met wisselend commercieel succes) doet me denken aan de oneindige stroom aan managementboeken. Ook...
Carolien Makkink
1 maand geleden
Martijn Katan is niet jaloers
Die investeerders weten blijkbaar van gekkigheid niet wat te doen met hun kapitaal.
Carolien Makkink
1 maand geleden
Vegetarische mammoetburger haalt €12 miljoen op
Hoeveel we eten hangt ook sterk af van het mondgevoel en de textuur, zie hier en hier. Ik denk dat fabrikanten van 'fastfood'...
Carolien Makkink
1 maand geleden
Energiedichtheid, smakelijkheid en formulering: de nieuwe dieetduivels
En meer melk is blijkbaar ook beter voor het klimaat ;-)
Carolien Makkink
1 maand geleden
Gezonde Red Bull is zelfs goed voor het klimaat
Deze opinie van Jan Buining haalde dit weekend ook de Opinie&Debat;-pagina's van NRC.
Carolien Makkink
1 maand geleden
Behandel bewerkte ingrediënten als e-nummer
Ook in Vork aandacht voor dit nieuws. Ter info.
Carolien Makkink
1 maand geleden
Minder kankerverwekkend brood dankzij CRISPR-Cas9
Doet me denken aan een bordje dat destijds hing in de mensa van studentenvereniging KSV: 'Gelijk beginnen met eten'. Was bedoeld...
Carolien Makkink
1 maand geleden
Culinair ontdekt: samen eten
Het IVG is een initiatief van de branchevereniging NPN. Ik heb trouwens niks tegen brancheverenigingen: zij behartigen de...
Carolien Makkink
1 maand geleden
Alleskunner magnesium supplement van het jaar
Fascinerende website, dat OpenFoodFacts. Ik heb daar even gezocht op halvolle melk en dan blijkt dat de biologische halfvolle...
Carolien Makkink
1 maand geleden
Gezonde Red Bull is zelfs goed voor het klimaat
Mooi initiatief, verdient navolging.
Carolien Makkink
1 maand geleden
Solidariteitjes bij Colruyt
Hier worden alle vormen van bewerking wel erg op één hoop gegooid. De auteur stelt dat 'alle bewerking juist tegennatuurlijk...
Carolien Makkink
1 maand geleden
Behandel bewerkte ingrediënten als e-nummer
Binnen twee weken een deugdelijk kader? Misschien kan Greenpeace zelf alvast even een voorzet geven? #hoedan?
Carolien Makkink
1 maand geleden
Greenpeace dreigt met stikstofproces tegen Den Haag
Dus 'alle aandacht voor betere bodems is welkom', maar toch voelt de biologische sector zich bedreigd door vergroeningsstappen...
Carolien Makkink
1 maand geleden
'Pas op voor regeneratieve greenwashing'
Ter info: bericht op V-focus over het onderzoek van UvA in opdracht van Mesdagfonds. Zie ook vanaf pagina 8 hier.
Carolien Makkink
1 maand geleden
'Stikstofneerslag alleen binnen 500 meter toerekenbaar aan vervuiler'
Blijkbaar beheer ik dus een tiny forest. Ik dacht dat we gewoon een achtertuin hadden ;-)
Carolien Makkink
1 maand geleden
'Biomassaliteit' in 280 Tiny Forests
Ook leuk als kippenvoer, zie hier. En het schijnt ook methaanemissie bij rundvee te kunnen reduceren. Koeien hebben minder last...
Carolien Makkink
1 maand geleden
Culinair ontdekt: trommelstokken
Controleert iemand wat die omwonenden allemaal in die containers gooien?
Carolien Makkink
1 maand geleden
Renewi maakt methaan en bioplastic van het broodje dat jij niet koopt
Wat je aan je eigen kippen voert moet je zelf weten. Al zou ik persoonlijk niet eens kippetjes houden als ik naast Tata Steel...
Carolien Makkink
1 maand geleden
Mill maakt kippenvoer van je keukenafval
Beste volgorde bij verwerking van reststromen is: food - feed - fuel. Dus bij voorkeur terugbrengen in voedselketen voor de...
Carolien Makkink
1 maand geleden
Renewi maakt methaan en bioplastic van het broodje dat jij niet koopt
Kun je die sheabomen ook in Europa planten?
Carolien Makkink
2 maanden geleden
Pas op met sheaboter als je palmolievrij wilt
Als ik een Franse supermarkt was, dan zou ik graag de vrijheid houden om (bij voorbeeld elke week) te besluiten welke producten...
Carolien Makkink
2 maanden geleden
Anti-inflatiemandje Franse supermarkten passeert regering links en rechts
Sorry Henric (#38), je hebt helemaal gelijk!
Carolien Makkink
2 maanden geleden
Neem even bedenktijd over CRISPR-Cas
Op het gevaar af dat ik nu geframed word als angry old woman: Niels Louwaars begint zijn #30 met 'Bert heeft helemaal gelijk...
Carolien Makkink
2 maanden geleden
Neem even bedenktijd over CRISPR-Cas
'Gepatenteerd voedsel, willen we dat?' Onder die kop wordt de lezer vanaf de homepage dit artikel in getrokken. Wat is de...
Carolien Makkink
2 maanden geleden
Neem even bedenktijd over CRISPR-Cas
In Vork schreef Joost van Kasteren een hoofdredactioneel commentaar op de CRISPR-Cas9-discussie. Ter info.
Carolien Makkink
2 maanden geleden
Neem even bedenktijd over CRISPR-Cas
Ik blijf maar gewoon roomboter eten ;-)
Carolien Makkink
2 maanden geleden
Pas op met sheaboter als je palmolievrij wilt
Mijn moeder bakte pannenkoeken gewoon van tarwebloem en die slasaus op spekpannenkoek was echt lekker: slasaus is net wat...
Carolien Makkink
2 maanden geleden
Culinair ontdekt: Lichtmis
Mijn vader besmeerde zijn spekpannenkoeken altijd met slasaus. Wat vind je daarvan, Frank?
Carolien Makkink
2 maanden geleden
Culinair ontdekt: Lichtmis
Er zijn niet zo veel mensen nodig om modellen te maken (0,1% van de Nederlanders is daarvoor wel voldoende, denk ik). Wel handig...
Carolien Makkink
2 maanden geleden
Modellen zijn de duivel in het politieke systeem
Je legt de vinger op meerdere zere plekken, Wouter. De passage die mij met name prikkelt is deze: "Ik schat dat dus minder dan...
Carolien Makkink
2 maanden geleden
Modellen zijn de duivel in het politieke systeem
1
2
3
Volgende ›
Foodlog gebruikt cookies.
Vertel mij meer
Ik snap het