Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Wouter de Heij
https://x.com/deheij/status/1642501798580690945?s=20 140k op twitter. Maar drie honden per persoon (per dag) stel ze poepen...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
Natuurmonumenten verbiedt meer dan drie loslopende honden per persoon
Henric van der Krogt natuurlijk heb je gelijk, en juist daarom pleit ik voor kennis in combinatie met 'gevoel voor de orde...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
Hoe kun je met ruimtelijke ordening ondernemers naar de slimste plekken trekken?
Klopt, heel flauw. Dick schrijft "Dat heeft te maken met het onderwerp dat je aansnijdt: - ondernemers hebben een hands-on kijk...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
Hoe kun je met ruimtelijke ordening ondernemers naar de slimste plekken trekken?
Nog een toelichting op mijn cynische eerste alinea: We leven teveel in parallel wereldend, zonder diversiteit in denken en...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
Hoe kun je met ruimtelijke ordening ondernemers naar de slimste plekken trekken?
Grappig hoor, artikel nummer vijf gaan ook (weer) twee overheids-dienaren met elkaar in gesprek. Steeds dezelfde twee...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
Hoe kun je met ruimtelijke ordening ondernemers naar de slimste plekken trekken?
Super lang geleden - ik was student in Delft - deed ik mee met een wedstrijd, uit Wageningen kwam de vraag "wie komt er met het...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
Chinezen ontdekken steenkool als varkensvoer
Absoluut niet natuurlijk Krijn Poppe . Maar ik denk dat we: - De complexiteit in de organisatie Den Haag moeten minimaliseren...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
Nieuwe Kamer verdrinkt nog in oude politiek over landbouw- en natuurbeleid
Krijn Poppe , organisaties en systemen veranderen je niet met nog meer rapporten of adviezen. Het gaat wel degelijk om...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
Nieuwe Kamer verdrinkt nog in oude politiek over landbouw- en natuurbeleid
In een moderne samenleving waren de productschappen zeer ouderwetse organsaties. Niet democratie, maar wel met wettelijke...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
Nieuwe Kamer verdrinkt nog in oude politiek over landbouw- en natuurbeleid
Frank, ik heb een project waardoor ik de komende maanden nog niet volledig kan meedoen met discussies over dit onderwerp. Het...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
In de VS is de kweekvleeshetze van start
En landbouw? Tja, die productschappen waren niks (ik deel de longread niet). LTO bestuur is al jaren zwak**. Dan is er ook geen...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
Nieuwe Kamer verdrinkt nog in oude politiek over landbouw- en natuurbeleid
Ik ben nog met een artikel over droge depositie bezig. Wilde eigenlijk niet reageren, maar kan het niet laten. Voor mij is de...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
Nieuwe Kamer verdrinkt nog in oude politiek over landbouw- en natuurbeleid
Ik denk voor het eerst dat ik echt onder de indruk ben van Chat met zijn verklaring voor 1 vs 2%. Ik heb niet alles...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
Multinationals willen van kunstmest af om hun footprint te verlagen
Arend, ik vind dat we moreel de plicht hebben om menselijke en dierlijke mest maximaal in te zetten. In Europe en de westerse...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
Multinationals willen van kunstmest af om hun footprint te verlagen
Toch nog even aan ChatGPT gevraagd of die 2% klopt, het antwoord wat AI gaf: Volgens een bron⁶ verbruikt de productie van...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
Multinationals willen van kunstmest af om hun footprint te verlagen
Even wat feiten. 20% van alle energie die we gebruiken in Nederland is Elektriciteit. Hiervan is steeds meer duurzaam (Wind of...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
Multinationals willen van kunstmest af om hun footprint te verlagen
Hendrik, dat schrijf ik toch ook. Maak je niet druk om ChatGPT (al kan het een krachtig instrument zijn), en maak je maar...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
There’s a 5% chance of AI causing humans to go extinct, say scientists
# Exploring the Frontiers of Energy Research: The Contributions of Tad Patzek and Charles Hall ## Introduction In the...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
There’s a 5% chance of AI causing humans to go extinct, say scientists
Hendrik, eens we moeten ons geen zorgen maken over AI. Maar ik ga je toch even plagen: Tad Patzek: Background: Tad Patzek is a...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
There’s a 5% chance of AI causing humans to go extinct, say scientists
Artsen die empirische 'iets' hebben vastgesteld? Ik heb vastgesteld dat in de jaren zeventig het aantal babies toenam en het...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
In de VS is de kweekvleeshetze van start
Frank, ik was als 'ik wouter de heij', kortom, ik wil mijn eigen brein waar ik best wel wat vertrouwen in heb, kunnen aanvullen...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
There’s a 5% chance of AI causing humans to go extinct, say scientists
Jopie, het is niet te stoppen. En eventuele zorg zal gaan over 'klopt het of niet'. ChatGPT wordt gevoed (leert) door informatie...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
There’s a 5% chance of AI causing humans to go extinct, say scientists
Saskia Ehrhardt ik ben stekeblind blijkbaar :-) Maar inhoudelijk gezien geef je in je reactie #11 wel erg veel meningen waar...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
In de VS is de kweekvleeshetze van start
De startups die leer willen namaken met kweekcellen bestaan ook al. De startups die vet-cellen (ivm smaak) namaken, daar zijn er...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
In de VS is de kweekvleeshetze van start
Tainter's Theory of Collapse en Jevons Paradox, dat stukje heb ik niet eens nagelezen in #28 ik zou er een disclaimer bij moeten...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
There’s a 5% chance of AI causing humans to go extinct, say scientists
#23 Hendrik J. Kaput ik zal te lui zijn maar Tainter heb ik niet gelezen, gelukkig kan ChatGPT helpen met een samenvatting....
Wouter de Heij
4 maanden geleden
There’s a 5% chance of AI causing humans to go extinct, say scientists
#25 Dick Veerman Driemaal een AI iteratie, zelf stukjes erbij gezet (bronnen, google), maar zelf ook nog wat aangescherpt. Ik...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
There’s a 5% chance of AI causing humans to go extinct, say scientists
Tekst en plaatjes, ja dat kan, en de 'ontwerper of schrijver' (AI is gewoon een tool) bepaalt de uitkomst. Volgens mij kan je zo...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
There’s a 5% chance of AI causing humans to go extinct, say scientists
Een experiment dan maar. Dertig tot veertig minuutjes werk met hulp AI, belangrijkste boodschap, de luchtvaartindustrie...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
There’s a 5% chance of AI causing humans to go extinct, say scientists
De kwaliteit kan alleen groeien als degene die AI als tool gebruikt ook 'goed' is. Er is ook een reële kans de kwaliteit juist...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
There’s a 5% chance of AI causing humans to go extinct, say scientists
Ik heb het gewoon ouderwets zonder AI opgezocht: Ongeveer 1-2% van wereldwijze ELEKTRA verbruikt. Aangezien in de meeste landen...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
There’s a 5% chance of AI causing humans to go extinct, say scientists
Helemaal eens met Arend Van 't Oever in #2 gevaarlijk ontwikkeling dat vooraf via een emotie-frame iets wordt gecanceld (of...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
In de VS is de kweekvleeshetze van start
Volgens mij is het zo dat: - grootschalig vrijwel altijd efficiënter is (maar niet altijd wenselijk). ** - te kleine schaal is...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
There’s a 5% chance of AI causing humans to go extinct, say scientists
Toenemende complexiteit is toenemend energiegebruik. Nee, Hendrik dat is niet automatisch zo. - een LED lamp is duurzamer dan...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
There’s a 5% chance of AI causing humans to go extinct, say scientists
Mijn opinie zal bij die stamgasten bekend zijn: ik ben wel voor Nutriscore (gewoon omdat het het minst slechte alternatief is)....
Wouter de Heij
4 maanden geleden
Nutri-Score: strijd tussen voedingsmodernisten en gastro-nationalisten nog onbeslist
Joep Goossens de meeste producten in de winkels hebben gewoon netjes een ingrediënten lijst en een nutritionele tabel.
Wouter de Heij
4 maanden geleden
Ultrabewerkt voedsel is een bewerking van bewerkingen
Ik heb diverse betaalde kranten, Trouw hoort er niet bij. Ik kan dus alleen die kop even lezen: "De voedingsindustrie maakt...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
Ultrabewerkt voedsel is een bewerking van bewerkingen
Dennis Zeilstra de nieuwste generatie vleesvervangers - in elk geval uit onze koker - bevatten voldoende eiwit, weinig...
Wouter de Heij
4 maanden geleden
Ultrabewerkt voedsel is een bewerking van bewerkingen
Mijn tip is toch wel iets hoger. 1,2 gram per kg lichaamsgewicht.
Wouter de Heij
5 maanden geleden
NVWA: veel misleiding bij eiwitrepen en andere eiwitrijke producten
Nee, ik formuleer het anders. Wij moderne mens die binnen zitten, weinig arbeid verrichten, hebben niet zoveel energie (kcal)...
Wouter de Heij
5 maanden geleden
Ultrabewerkt voedsel is een bewerking van bewerkingen
Wat opvalt? De grote bedrijven en huismerken doen het goed. Het zijn de kleine merken en starters die te ver gaan in hun...
Wouter de Heij
5 maanden geleden
NVWA: veel misleiding bij eiwitrepen en andere eiwitrijke producten
Deze lijn gaat over ultrabewerkt en over gezondheid. Mijn stelling (geloof **): - er is geen definitie van ultrabewerkt. Over...
Wouter de Heij
5 maanden geleden
Ultrabewerkt voedsel is een bewerking van bewerkingen
Een lekker broodje met iets met de lunch op zaterdag is prima. Ik noem dat even snoepen. Elke dag tweemaal brood: niet doen....
Wouter de Heij
5 maanden geleden
Ultrabewerkt voedsel is een bewerking van bewerkingen
Dennis Zeilstra , ik roep al pakweg vijftien jaar "eet softpaleo" wat ik ermee bedoel? Zie linkje in #65 , in 'mijn' richtlijnen...
Wouter de Heij
5 maanden geleden
Ultrabewerkt voedsel is een bewerking van bewerkingen
BMJ Talk: Nutritional science - why studying what we eat is so difficult (2019). Zo is het Wouter Klootwijk ! En er zijn...
Wouter de Heij
5 maanden geleden
Ultrabewerkt voedsel is een bewerking van bewerkingen
"Als je een huis koopt, vraagt niemand wat nu precies de definitie van 'huis' is, maar wel wat voor soort huis je dan wel kocht....
Wouter de Heij
5 maanden geleden
Ultrabewerkt voedsel is een bewerking van bewerkingen
Toch nog een aanvullende reactie. "Maar ook daar zijn alternatieven voor te bedenken, bijvoorbeeld in de vorm van...
Wouter de Heij
5 maanden geleden
Ultrabewerkt voedsel is een bewerking van bewerkingen
Eva, dank voor je reactie. "Daarom hanteer ik de definitie: ultrabewerkt voedsel bestaat uit industrieel geproduceerde,...
Wouter de Heij
5 maanden geleden
Ultrabewerkt voedsel is een bewerking van bewerkingen
Dennis Zeilstra ik 'geloof' niet in de hypothese waarbij een link wordt gelegd tussen processing (en/of gebruik van verwerkte...
Wouter de Heij
5 maanden geleden
Ultrabewerkt voedsel is een bewerking van bewerkingen
Piet Hoogland , nee de capillair werking van de vaatbundels zorgt ervoor dat water niet naar beneden zakt. Het klopt niet wat je...
Wouter de Heij
5 maanden geleden
Atmosfeer onttrekt water aan gewas en bodem, betere klimaatmodellen nodig voor voedselproductie
‹ Vorige
5
6
7
8
9
Volgende ›