image

Er is een verhaal van Roald Dahl over de ontmoeting van een vrouw met een arts. Zoals bekend zijn artsen de meest begeerde liefdespartners. Het klikt dan ook, maar die arts noemt al gauw bij alles wat de vrouw eet, drinkt, of rookt de bijbehorende ontluisterende wetenschappelijke onderzoeksresultaten. Gevolg: aan het eind van het verhaal is de vrouw hem helemaal zat.

Bovenstaande advertentievrouw drinkt een glas Roosvicee met 50% zuiver water, en is gelukkig, want is ervan overtuigd dat dat helpt voor haar huid en haar algehele gezondheid. Maar zoals hier vaker is beweerd, is extra water drinken vermoedelijk maar zelden nuttig. En dat wrijven Amerikaanse onderzoekers de wereld ook nog maar eens een keer in. Ik hoop dat de vrouw dit bericht op nu.nl niet leest en van haar geloof valt. Zoals premier Balkenende al zei in het Hour of Power: "zonder geloof kun je niet functioneren." Ook in de niet reli-zin van het woord een waarheid als een koe.

En dus is water drinken wél nuttig.

De Venus van de Verantwoorde Tussendoortjes lacht net iets minder mooi met haar geluk van de rotsvaste wetenschappelijke meergranenbodem.

image


Beeldquotes: fragmenten Roosvicee-advertentie en Verkade-advertentie, Allerhande 04-08
Dit artikel afdrukken