Gisteren meldden de media dat staatssecretaris Wilma Mansveld die struikelde over de Fyra-affaire zal worden opgevolgd door Sharon Dijksma. Het gerucht ging al snel na het aftreden van Mansveld die de Kamer verkeerd bleek te hebben geïnformeerd.

Hoewel de kranten gisteren woensdagavond reeds meldden dat de politieke vakvrouw Dijksma Mansvelds plek zal innemen is dat nog niet zeker. Dijksma is op dit moment op handelsmissie voor de Nederlandse land- en tuinbouw in China. De PvdA wil volgens de NOS de naam van Dijksma nog niet bevestigen. PvdA-leider Diederik Samsom zou er nog over na willen denken.

De opvolging is dus nog niet helemaal zeker. Na het weekend zal pas duidelijk worden of Dijksma de landbouw- en tuinbouw van Nederland gaat verlaten

Op twitter maakt het vermoedelijke vertrek van Dijksma alvast het nodige los.Daarom stellen we toch alvast de vraag: als Dijksma niet haar eigen opvolger blijkt, wie kan dan de Nederlandse land- en tuinbouw in crisis het beste van een overheidskader voorzien?
Misschien helpt het Samsom bij zijn weekendoverdenkingen.

Fotocredits: Sharon Dijksma, PvdA
Dit artikel afdrukken