Maak de consument kritisch en de kwaliteit stijgt vanzelf....
Bezoekers van terrassen storen zich het meest aan het lange wachten op de rekening. Dat blijkt uit onderzoek dat in opdracht van Misset Horeca werd uitgevoerd door AQ Services. Hiertoe werden mystery guests op pad gestuurd om horecagelegenheden te bezoeken.
Soms duurt het wachten op de rekening langer dan het wachten op de bediening of de bestelling. De tweede grootste irritatie zijn plakkerige tafels en menukaarten. Op drie staat de attentheid van het personeel en op vier incorrect afruimen van de tafel. Op vijf staat het ontbreken van accessoires als servetjes of prikkertjes. Alle irritaties hebben een personeelscomponent en op dit gebied bestaat voor de Nederlandse horeca dus een groot verbetertraject. Enkele irritaties buiten het personeel om zijn de aankleding en het comfort van het terras en de locatie.
De mystery guests merkten dat personeel regelmatig een glas verkeerd vastpakte en dat klachten niet serieus werden genomen. Tevens kwam het enkele keren voor dat op de kassa een andere prijs werd aangeslagen dan op de menukaart werd vermeld. Ook gebeurde het meerdere malen dat onvoldoende wisselgeld werd teruggegeven. Op 9 juli 2009 wordt de Misset Horeca Lipton Ice Terras 100 onthuld.
bron:MKB-net.nlt
Dit artikel afdrukken
Bezoekers van terrassen storen zich het meest aan het lange wachten op de rekening. Dat blijkt uit onderzoek dat in opdracht van Misset Horeca werd uitgevoerd door AQ Services. Hiertoe werden mystery guests op pad gestuurd om horecagelegenheden te bezoeken.
Soms duurt het wachten op de rekening langer dan het wachten op de bediening of de bestelling. De tweede grootste irritatie zijn plakkerige tafels en menukaarten. Op drie staat de attentheid van het personeel en op vier incorrect afruimen van de tafel. Op vijf staat het ontbreken van accessoires als servetjes of prikkertjes. Alle irritaties hebben een personeelscomponent en op dit gebied bestaat voor de Nederlandse horeca dus een groot verbetertraject. Enkele irritaties buiten het personeel om zijn de aankleding en het comfort van het terras en de locatie.
De mystery guests merkten dat personeel regelmatig een glas verkeerd vastpakte en dat klachten niet serieus werden genomen. Tevens kwam het enkele keren voor dat op de kassa een andere prijs werd aangeslagen dan op de menukaart werd vermeld. Ook gebeurde het meerdere malen dat onvoldoende wisselgeld werd teruggegeven. Op 9 juli 2009 wordt de Misset Horeca Lipton Ice Terras 100 onthuld.
bron:MKB-net.nlt
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Een bekend probleem. Het wachten op de rekening is vanzelfsprekend vervelend. Toch ben ik deze niet tegengekomen bij mijn zoektocht naar ergernissen tijdens bijv. de wintersport. Denken jullie dat die daar tussen hoort (zie website).
@Guillaume, bedienend personeel is nu eenmaal getraind om ook af te ruimen. 60% van het werk in de bediening bestaat uit voorbereiding en afruimen. Asbakken is een bekend fenomeen. Hierbij geldt: alert zijn. Zo simpel is het eigenlijk.
@Wouter
1) de horecaondernemer heeft geen grote poel waar hij uit kan kiezen. Dat is een probleem
2) het zou goed zijn dat de crisis schoon schip maakt. Iedereen denkt dat hij maar zo een horecabedrijf kan gaan starten.
Toch registreer ik hier (ZVL) een trend waarbij je niet meer om de rekening hoeft te vragen.
Op de meeste drukke toeristenterrassen moet je hier bij het ontvangen van de bestelling meteen af rekenen. Vanwege de toeristen die bewust proberen niet te betalen...
Het probleem is hier de wachttijd.
Een andere zaak: snel tafels en asbakken afruimen zou in heel veel gevallen, ook vanwege de serveerhygiene (ze wassen hun pootjes te weining...) beter gebeuren door een jongste terrasbediende, die niets anders doet dan afruimen. Dat levert ook geen probleem met achtergebleven fooien meer op, omdat er bij het leveren al afgerekend is... Je moet bedienend personeel niet laten afruimen.
Ailko, de praktijk leert volgens Misset dat de er helemaal niet veel gemeende vriendelijkheid in de horeca is. Waarom is dat dan zoals jij zegt "de key"? Wat is het de horecabaas waard om zijn personeel beter uit te kiezen en beter te instrueren? We hebben het over terrassen, dus over plekken waar sowieso al veel dorstige mensen gaan zitten in de zomer. NB zie de misset-lijst van vorig jaar:
1 Zalmhuis brasserie & salles, Rotterdam
2 Beachclub New Inn, Well
3 Central, Venlo
4 Talamini, Zwolle
5 Restaurant De Tuin, Rotterdam
6 Café-restaurant De Krom, Oud-Alblas
7 Café-brasserie Zus en Zo, Steenwijk
8 Boscafé ’t Hijgend Hert, Vijlen
9 Fred & Douwe, Doetinchem
10 De Koning van Denemarken, Rhenen
Allemaal zo te zien redelijk obscure plekjes, waar je per definitie meer je best moet doen. Een terras op een topplek HOEFT niets extra's te bieden, dus waarom zou men? Dat is de crux. De extra moeite levert niet meer geld op dan die extra moeite. Of vergis ik me?
Aanwijzing daarvoor: Café-restaurant Greve bij mij om de hoek staat al maanden mysterieus leeg, dus waarschijnlijk failliet. Dit was een geweldige terras-locatie. Hadden ze het gered met meer liefde en aandacht? Misschien leidt onze lieve crisis tot vriendelijkheid in de horeca, is dat het idee?