Word je daar nou blij van op maandagmorgen of niet? Of zou het ook meteen een spelletje zijn: pluk ze als ze nog heel jong zijn, dan blijven ze langer vers.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en het ministerie van Landbouw gaan intensiever samenwerken op het gebied van voedselvoorlichting aan schoolgaande kinderen.
Dat is één van de uitkomsten van het werkbezoek dat LNV-minister Gerda Verburg donderdag bracht aan de Plus-supermarkt van ondernemer Richard Jongenotter in Rijswijk. Verburg bezocht de supermarkt op uitnodiging van het CBL. De brancheorganisatie wilde met de minister van gedachten wisselen over onderwerpen als duurzaamheid en de invulling van het eigen programma Passie voor Food.
Onnadenkend
Eén van de belangrijkste uitkomsten van de ontmoeting is dat het ministerie van LNV en het CBL hun voorlichtingsprogramma’s gaan bundelen. ‘We gaan de smaaklessen die het ministerie organiseert op basisscholen en het Passie voor Food-programma naast elkaar leggen’, zegt Marc Jansen, hoofd consument en kwaliteit bij het CBL.

‘Het is belangrijk dat kinderen leren waar ons voedsel vandaan komt en hoe het gemaakt wordt. Voedsel wordt nog te vaak onnadenkend geconsumeerd. Wij willen die kennis bij kinderen vergroten. Zo vertellen we ze dat sla van een krop komt die uit de volle grond groeit, en geen groen kringeltje in een plastic zakje is.’


Duurzaamheid
Andere gespreksonderwerpen tijdens het werkbezoek waren gezondheid en duurzaamheid. Twee belangrijke trends in de levensmiddelenhandel. De minister werd onder meer op de hoogte gebracht van het voornemen van het CBL om volgend jaar te komen met een campagne voor duurzame vis.


bron: distrifood
Dit artikel afdrukken