Plaatjes en tekst helpen kennelijk niet meer om Bockbier te verkopen, dus heeft de bierbrouwer verzonnen om 'de typische herfstgeur van een brandende open haard' in te zetten om kopers te verleiden.
Het is voorlopig een proefje dat de komende twee weken in vier supermarkten wordt uitgevoerd. Lukt het dan gaat het pas echt los. Dit zegt een bericht ervan:
'Instore marketing heeft alles te maken met verleiding', aldus Jurgen Mohr, Trade & Instore manager bij de bierbrouwer.
'Zintuigen zijn een belangrijk onderdeel van het verleiden. Wij doen een voorzet voor de ambiance waarin je in deze tijd thuis bockbier drinkt.'
Afhankelijk van de uitkomsten van deze proef zal Heineken mogelijk vaker geurmarketingtechnieken gaan toepassen.De supermarkten waar het publiek nu al 'getrakteerd' wordt op de associatie met de
Stel je voor dat het lukt, moeten we ons dan bergen? Straks doet ieder merk iets met geur. Bock doet de haard. Anderen volgen op de voet met 476 andere geuren. Je neus wordt horendol voor het schap. Naast je eigen iPod als muzakbeschermer, neem je straks ook een knijper mee. Voor je eigen beleving, want zo hoort dat tegenwoordig. Iedereen in zijn eigen wereldje al ben je ergens anders.
Wie gaat even ruiken en vertelt me dat ik me sowieso onterecht opwind over geurmeur in de super?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
:-)))
Ook leuk! Maar ik bedoelde dus dat die fles 11 jaar oud was. De buurman in kwestie was 32. Shandy was hij een beetje ontgroeid inmiddels....
Met een 11-jarige buurman aan het zware bier. Het wordt steeds gekker. Waarom geen Shandy?
Kijk, ik had net de juiste leeftijd op het moment dat de "streekbierenrage" toesloeg in de jaren '70. Dat was o.a. de opkomst van Hoegaarden, de renaissance van de geuze, het succes van Liefmans en Duvel... Daarenboven ben ik nog even brouwersgast geweest bij Cantillon (kijk op: http://www.cantillon.be/br/Cantillon.php?lang=2&page=1 ). Mijn interesse voor bier werd dus even zelfs professioneel.
Bier brouwen gaat niet zonder amylase, omdat men een zetmeel in alcohol moet omzetten, dat iseen extra stap in vergelijking met wijn, die van suiker wordt gemaakt. Dat omzetten van zetmeel in suiker, dat noemen we nu brouwen. Meestal komt de amylase van mout (gekiemd graan) vaak gerstemout. In de tropen maakt men bier door het kauwen en uitspuwen van de zetmeelstof, zoals kookbananen en gierst in Afrika, cassave in Zuid-Amerika (kasiri). Ons speeksel is een goede bron van amylase.
Verder kan men om het even welke zetmeelstof gebruiken die voorhanden is. rijst, tarwe, haver. Tijdens de Tweede Wereldoorlog brouwde men bier van aardappelen.
Ik lees dat de kennis over bier minimaal is. Dat houdt dus in dat ik hier mee aan de gang moet en deze kennis zal moeten aanvullen :-)
@Dick, de basis van bier is tarwe maar men mag het verrijken met mais, spelt etc.
[url=http://nl.youtube.com/watch?v=A39wanjVIV4]filmpje[/url
WAT EEN VERHALEN. Dat krijg je in een cafe.