Plaatjes en tekst helpen kennelijk niet meer om Bockbier te verkopen, dus heeft de bierbrouwer verzonnen om 'de typische herfstgeur van een brandende open haard' in te zetten om kopers te verleiden.
Het is voorlopig een proefje dat de komende twee weken in vier supermarkten wordt uitgevoerd. Lukt het dan gaat het pas echt los. Dit zegt een bericht ervan:
'Instore marketing heeft alles te maken met verleiding', aldus Jurgen Mohr, Trade & Instore manager bij de bierbrouwer.
'Zintuigen zijn een belangrijk onderdeel van het verleiden. Wij doen een voorzet voor de ambiance waarin je in deze tijd thuis bockbier drinkt.'
Afhankelijk van de uitkomsten van deze proef zal Heineken mogelijk vaker geurmarketingtechnieken gaan toepassen.De supermarkten waar het publiek nu al 'getrakteerd' wordt op de associatie met de
Stel je voor dat het lukt, moeten we ons dan bergen? Straks doet ieder merk iets met geur. Bock doet de haard. Anderen volgen op de voet met 476 andere geuren. Je neus wordt horendol voor het schap. Naast je eigen iPod als muzakbeschermer, neem je straks ook een knijper mee. Voor je eigen beleving, want zo hoort dat tegenwoordig. Iedereen in zijn eigen wereldje al ben je ergens anders.
Wie gaat even ruiken en vertelt me dat ik me sowieso onterecht opwind over geurmeur in de super?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Is het niet zo dat supermarkten al jaren gebruik maken van vers-brood-geur in een flesje? Een paar druppels in de airco, en de omzet schiet omhoog.
Dat is althans wat een bekende cabaretier de ether in goooide.
Of is dat een fabeltje?
Dat is dan toch wel het verschil met echt vers. In mijn moestuin hoef ik geen geurkaarsjes te branden. Als ik weer eens [altijd dus] in een gedeelte op m'n knieen lig te wieden word ik bijkans beneveld door de geuren uit het kruidengedeelte. De buren komen er zelfs op af, ik heb geregeld eentje over het hek hangen met de vraag wat daar toch allemaal zo ruikt.
Jammer dat de supermarkt het met nepgeuren moet doen, en dat het niet kan met de voeding die er ligt. Wellicht kunnen ze het plastic zakje om de kruiden vandaan halen?
Hé, ik ken dat bier niet?
Sorry, maar daar ga ik weer:
Tarwebok? Wordt Tarwe nog gebruikt door brouwgiganten? Of zou dit eigenlijk High-Fructose-corn-syrup-bok moeten heten?
Nick, wat zeg je me nou? Zit er HFCS als zoetstof in Bockbier of bedoel je dat het uit mais gebrouwen wordt? Ik geloof dat ik van m'n stoel val. Vertel meer!
dit vlaams bier vindt ge niet in holland.
de aloude piedboeuf met slechts een alcolholpercentage van 1,5 procent.
stamt nog uit de tijd dat in vlaanderen het drinkwater niet overal goed was, en wij vroeger in knokke, als kinderen van 5,6-7 jaar, zondags bij het gebraden keun (konijn) ook een glas ingeschonken kregen.
mijn man, een hollander, keek verbijsterd, toe hij mijn kleine broertjes en zusjes achter een grote pint zag zitten. maar dat was door gans belgie een wijdverbreid gebruik.
ondanks zijn lage alcoholpercentage een zeer smakelijk bier, en misschien is de tijd rijp het in holland uit te brengen. vergelijk het niet met die buckler of de alcoholvrije maltbieren.
ik zie het alleen nog bij delhaize liggen.
overigens het meest zeldzame, zeer goede bier, doet op dit moment al 80euro per kratje doet, en slechts te koop is als ge conncties hebt: trappist van westvleteren...