In de VS, Japan, Canada is zo snel mogelijk zoveel mogelijk eten naar binnen werken zo populair, dat het zich tot een competitiesport met echte profs en heuse overkoepelende bonden heeft ontwikkeld. De bekendste eetchallenge is Nathan's Hot Dog Challenge. De winnaar van 2016 slaagde er in binnen 10 minuten 70 hotdogs - met broodjes - weg te werken.

Het is geen ongevaarlijke sport. Dat bleek vorige week volgens Russia Today. Toen moesten binnen 24 uur twee Amerikanen een eetwedstrijd met hun leven bekopen. Dat gebeurde op twee verschillende plekken.

Bij een liefdadigheidsevent op de Sacred Heart University in Fairfield, Connecticut, verslikte een 21-jarige studente zich bij haar vierde of vijfde pannenkoek in een pannenkoekeneetwedstrijd. Ze overleed 3 dagen later. "Een tragisch gebeuren dat begon als een fun-event", aldus de politie van Fairfield.

Diezelfde zondag deed in Denver, Colorado, een 42-jarige man een poging om binnen 80 seconden een reuzendonut ter grootte van 6 gewone donuts weg te werken. Ook hij verslikte zich. Helaas kende niemand van de overige aanwezigen de Heimlich-greep, waarmee voorkomen had kunnen worden dat hij stikte. De donutketen, Voodoo Doughnuts, heeft de challenge voor onbepaalde tijd opgeschort.
Dit artikel afdrukken