In New York zet start-up Spacious de volgende stap in de deeleconomie. Het bedrijf maakt restaurants beschikbaar als kantoorruimte.
Het idee is even simpel als ingenieus. Restaurants zijn immers goed verzorgde, van alle gemakken voorziene ruimtes op vaak aantrekkelijke locaties. De meeste staan overdag leeg, of de werkzaamheden vinden in de keuken plaats.
Spacious kwam op het idee die premium ruimte aan de voorkant ter beschikking te stellen als gezamenlijke kantoor met flexplekken en vergaderruimtes. De eerste 3 restaurants doen alvast mee; door hun locatie ter beschikking te stellen als 'geheim' kantoor, hopen ze een extra stroom bezoekers te genereren.
In de restaurants is uiteraard wifi aanwezig, en gratis koffie, water en thee. Gebruikers mogen een eerste dag gratis uitproberen, daarna kun je een abonnement nemen voor $95 of een dagpas kopen voor $29. Ongeveer een uur voor het restaurant open gaat voor dinergasten, krijgen de aanwezige kantoorwerkers een 'laatste ronde'-melding. Dan kunnen ze alsnog besluiten te blijven hangen aan de bar of een hapje te blijven eten.
Dit artikel afdrukken
Spacious kwam op het idee die premium ruimte aan de voorkant ter beschikking te stellen als gezamenlijke kantoor met flexplekken en vergaderruimtes. De eerste 3 restaurants doen alvast mee; door hun locatie ter beschikking te stellen als 'geheim' kantoor, hopen ze een extra stroom bezoekers te genereren.
In de restaurants is uiteraard wifi aanwezig, en gratis koffie, water en thee. Gebruikers mogen een eerste dag gratis uitproberen, daarna kun je een abonnement nemen voor $95 of een dagpas kopen voor $29. Ongeveer een uur voor het restaurant open gaat voor dinergasten, krijgen de aanwezige kantoorwerkers een 'laatste ronde'-melding. Dan kunnen ze alsnog besluiten te blijven hangen aan de bar of een hapje te blijven eten.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook