image

In het kader van onze sommeliersactie, na mijn notities over de witte wijnen, hierbij onze ervaringen in Valuas met de rode wijnen. We proefden:

- Château des Mouchères, les Centaurées, AC Pic St Loup, 2003
- Richeaume, Carignan, AC Côtes de Provence, 2003
- Thierry Navarre, Vin d'oeillades, vin de table de France

Gelukkig mag ik het hier gewoon zeggen: het zijn geen van drieën mijn wijnen! Château des Mouchères, les Centaurées, AC Pic St Loup, 2003
Robijnrode kleur. In de neus de aroma's van hout, rood fruit, framboos. Iets prikkelend in de neus. De smaak bied een ronde mollige aandronk, maar gaan al snel over in storend aanwezige bitters. Dit is absoluut niet mijn glas wijn. Te eenvoudig en onevenwichtig.

Richaume, Carignan, AC Côtes de provence 2003
Veel primair rood fruit in de neus. Met daarbij een lichte kruidigheid. Ook in de smaak veel rood fruit met een neiging naar bramen.
De wijn heeft een ronde aandronk, en lijkt op een sappig rond glas wijn, maar de wijn valt uit elkaar op de afdronk. Hier is de wijn niet meer evenwichtig. De wijn is eenvoudig en eendimensionaal.

Thierry Navarre, Vin d'oeillades, vin de table de France
De wijn heeft een vrij transparante kleur. In de neus een combinatie van hout, snoepjes en vooral rozen. In de smaak trekt deze lijn ook weer helemaal door met florale smaken van rozen en bloesem. Wat mij betreft heeft de wijn teveel een snoepjeskarakter. De totale wijnindruk vind ik absoluut niet geweldig. De zuren storen me en brengen de wijn wat mij betreft in onbalans.
Dit artikel afdrukken