imageIn de afgelopen 10 jaar is het aantal obese kinderen in ons land met 15% toegenomen. In dezelfde periode is het aantal kinderen met ernstig overgewicht verdubbeld tot 1 op de acht. Dat is 12,5%

Ernstig en schande roept iedereen. Daar moet de overheid wat aan doen.

Paul Rosenmöller reikte nog vorig jaar namens het Voedingscentrum de hoofdprijs voor goede voeding uit aan Aviko's Fridéale, een frietje dat slechts in bijzondere omstandigheden wat minder vet bevat.Hij blijkt er nog steeds helemaal achter te staan, ook al kreeg hij er hier voor op z'n kop ;-)

Afgelopen week gaf hij als voorzitter van het Convenant Overgewicht aan dat de industrie geweldig werk doet, maar dat - schande!! - de overheid achterblijft.

Wat de overheid moet doen weet Rosenmöller ook niet, maar de overheid moet IETS doen.

De voozitter van de Veneca kwam hem te hulp en bood aan te helpen vanuit de 'expertise' van bedrijfscateraars. Welke? Wat weten die dan wat Rosenmöller niet begrijpt en wetenschappers niet weten? Voor de draad ermee, want het is nieuws!

Volgens mij wordt er een cruciale vraag vergeten: wat is er in godsnaam veranderd in de afgelopen 10 jaar? Zolang we in het duister tasten, weet ik eerlijk gezegd niet welk recht van spreken het Convenant Overgewicht heeft. Voor we het weten zitten we nl. in Arbo-richtlijnen en andere op pseudo-wetenschappelijke grondslagen gebaseerde richtlijnen en wetgeving.
Dit artikel afdrukken