image Rode wijn heette beter te wezen dan witte omdat het meer anthocyanen en hartziekte vermijdende elementen zou bevatten. Dat komt omdat de 'goede stoffen' alleen in de donkere schil zitten. Nieuw Italiaans-Amerikaans onderzoek laat zien dat die mening een fabeltje is. Oók witte wijn zou uitstekend zijn, omdat de goede stoffen eveneens in het vruchtvlees zélf blijken te zitten.

Het onderzoek stelt: “The results indicate for the first time that the flesh of grapes is equally cardioprotective as skin, and the antioxidant potential of skin and flesh of grapes are comparable with each other despite of the fact that flesh does not possess any anthocyanin activities”.

Is dit nieuws dat gemaakt is om de consument ook weer meer naar 'wit' te sturen? Vanwege het gezondheidsargument, dreigde rood immers populairder te worden dan wit.
Dat zullen we wel nooit te weten komen, maar voor de witliefhebbers is het plezierig te weten dat 'wit' ook OK is.

Dick Veerman
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken