Wie heeft deze zalm zo rood geverfd?
Deze zalm - een wilde Alaska sockeye - werd cadeau gedaan aan de relaties en het personeel van een bedrijf dat in eten doet. Het besloot dit jaar eens uit te pakken met een goed ambachtelijk product.
Niet de gebruikelijke getrancheerde kweekzalm, maar een wilde die je zelf van de huid moet snijden.
En prompt kwamen er opmerkingen:
- lastig!
- kan ik niet!
- er zit huid aan!
En die vraag: waarom is hij zo overdreven bijgeverfd?
Dat is hij niet. Hij hoort zo. Puur natuur. Het schijnt dat sommigen dat gewoonweg niet meer willen geloven.
Dit artikel afdrukken
Deze zalm - een wilde Alaska sockeye - werd cadeau gedaan aan de relaties en het personeel van een bedrijf dat in eten doet. Het besloot dit jaar eens uit te pakken met een goed ambachtelijk product.
Niet de gebruikelijke getrancheerde kweekzalm, maar een wilde die je zelf van de huid moet snijden.
En prompt kwamen er opmerkingen:
- lastig!
- kan ik niet!
- er zit huid aan!
En die vraag: waarom is hij zo overdreven bijgeverfd?
Dat is hij niet. Hij hoort zo. Puur natuur. Het schijnt dat sommigen dat gewoonweg niet meer willen geloven.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Het kleuren van kweekzalm zal in de toekomst nog intensiever worden. DSM heeft er iets op "gevonden" ! Zie:
http://wijnerij.web-log.nl/wijnerij/2007/11/dsm_en_het_neus.html
Ed
Deze zalm is trouwens de reden waarom de Europese kweekzalm zo zwaar gekeurd wordt.
Vooraleer de zalmkweek doorsloeg (in 1980) kenden wij enkel gerookte Pacifische zalm, waarvan de beste kwaliteiten (sockeye/ chinook) veel roder waren dan de verdwenen Europese.
Dus eisten wij van deze nieuwe kweekzalm dat ze ook erg rood was. vandaar dat overdreven gebruik van kleurstoffen in kweekzalm. Wilde Europese zalm is veel bleker (bijna wit)
@ Dick, laat de mensen de zalm meenemen naar een restaurant daar de maaltijd nuttigen met de zalm vooraf, gesneden door professionals in de keuken. Leermomenten voor iedereen. Ziet de kok tenminste ook nog eens een echte zalm ;-) .